Μπήκαν οι βάσεις για την Ιπποδάμειο Αγορά

Μπήκαν οι βάσεις για την Ιπποδάμειο Αγορά

-Μετά από προσπάθειες τεσσάρων χρόνων λύθηκαν τα προβλήματα και το έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης

Στις πλημμύρες της Μάνδρας, όπου χάθηκαν 24 άνθρωποι, ήταν άφαντη. Στη φωτιά στον Κάλαμο εμφανίστηκε 24 ώρες μετά. Στην τραγωδία της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άτομα, πάλι την… έψαχναν. Όμως τώρα, καθώς… μύρισαν εκλογές, δεν χάνει την ευκαιρία να εμφανίζεται παντού. Και να λέει ότι μπαίνει μπροστά για να γίνουν πράγματα που αποτελούν μύχιους πόθους τοπικών κοινωνιών.

Ο λόγος για την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σχεδόν μέρα παρά μέρα στον Πειραιά ή στην ευρύτερη περιοχή για να ανακοινώνει έργα! Στον Δήμο του Πειραιά, το διάστημα από 27 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Γενάρη, πήγε δύο φορές, την πρώτη για να εξαγγείλει τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων και τη δεύτερη για την ανάπλαση των χώρων στην περιοχή του ΣΕΦ. Η Ιπποδάμειος Αγορά θα γίνει στον στεγασμένο χώρο των έξι στρεμμάτων στην πλατεία Ιπποδαμείας, όπου βρισκόταν το αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ. Το ακίνητο περιήλθε πλέον στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τον φορέα που απορρόφησε τον ΗΣΑΠ, και δι’ αυτής στο Υπερταμείο προς πώληση!

Όμως, μετά τις προσπάθειες της υπερνομαρχίας και ιδιαίτερα του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη (που ήταν συνδικαλιστής του ΗΣΑΠ και γνώριζε τα… κατατόπια), το Υπερταμείο συμφώνησε να μη βγάλει στο σφυρί τον χώρο και να τον αξιοποιήσει σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ). Ήδη η μελέτη για την υλοποίηση του έργου ανατέθηκε στο ΕΜΠ.

Να θυμίσουμε ότι η Κλειστή Αγορά Τροφίμων ήταν ένα πάγιο αίτημα της πειραϊκής κοινωνίας και η υλοποίησή του σίγουρα κλείνει μια… πληγή της πόλης μας. Σε ό,τι αφορά το ΣΕΦ, η κ. Δούρου με τον κ. Γαβρίλη επιθεώρησαν τα έργα που γίνονται (ανακαίνιση γηπέδου ποδοσφαίρου, κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης, έργα αναμόρφωσης και άρδευσης της περιοχής κ.λπ.) και δεσμεύθηκε ότι όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. Τον Μάιο, βλέπετε, έχουμε εκλογές…

Φωτό: reportaznet.gr


Σχολιάστε εδώ