Με χορωδιακή μουσική υψηλών προδιαγραφών πλημμύρισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών
-Τριήμερο μελωδικό ταξίδι αφιερωμένο στην Παράδοση προσέφερε η 24η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε για ακόμα μία χρονιά η 24η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που διοργάνωσε και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με πλήθος συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.
Για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, το κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών πλημμύριζε κάθε απόγευμα από το ηχοχρωματικό πάθος της πολυφωνικής μουσικής που χάριζαν απλόχερα 19 συνολικά χορωδίες, σε μία ξεχωριστή συνάντηση μουσικής πανδαισίας, με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Εκατοντάδες μαγικές φωνές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ταλαντούχων καλλιτεχνών και ανθρώπων δημιουργικών ενώθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο, αναδεικνύοντας την ξεχωριστή φιλοσοφία της χορωδιακής μουσικής, δίνοντας την εξαιρετική ευκαιρία στο ενθουσιασμένο κοινό όλων των ηλικιών που γέμισε την αίθουσα, να ταξιδέψει σε μία μοναδική αισθητική εμπειρία και απόλαυση, στον σπουδαίο αυτό θεσμό-σταθμό της πολιτιστικής παράδοσης για το δήμο και ολόκληρη την πόλη.
Στην «ηχηρή απουσία» του εκλιπόντος δημοτικού συμβούλου Γιάννη Δαλάτση, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δ.Ε. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη, προλογίζοντας την εκδήλωση, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη, «χάρη στο ενδιαφέρον, τη θέληση, την επιμονή, την οργανωτική εποπτεία και επιμέλεια του οποίου, ο θεσμός εμπλουτίστηκε, αναβαθμίστηκε και πήρε νέα πνοή», όπως σημείωσε. «Τον ρόλο του Γιάννη Δαλάτση στην αναβάθμιση αλλά και καθιέρωση πολλών θεσμικών εκδηλώσεων του δήμου» εξήρε και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη «βαριά απώλεια» του δήμου.
Ο δήμαρχος τόνισε τη «σταθερή στήριξη της δημοτικής αρχής σε θεσμικές και όχι ευκαιριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις», ενώ αναφορικά με το θέμα της φετινής Πανελλήνιας Συνάντησης Χορωδιών, την Παράδοση, υπογράμμισε «τον αγώνα του δήμου για στήριξη της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, που μαζί με τη γλώσσα και τη θρησκεία, αποτέλεσαν τη βασικότερη ρίζα που κράτησε ενωμένο, σε δύσκολα χρόνια, τον λαό και την πατρίδα μας», ενώ «βοηθούν τη νέα γενιά μνα συνεχίσει επάξια και καλύτερα από εμάς την πορεία αυτής της πατρίδας».
Στην αξία της παράδοσης ως «συγκολλητικής ουσίας που ενώνει τις γενιές από αρχαιοτάτων χρόνων σε μια αέναη ιστορική συνέχεια, που σμιλεύει και εκπαιδεύει χαρακτήρα και πνεύμα, και λειτουργεί ως αναλλοίωτο τεκμήριο του συνανήκειν σε μια συγκεκριμένη εθνική οντότητα που υπάρχει και εκτός των γεωγραφικών ορίων» αναφέρθηκε και η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Αλεξιάδου, ενώ «τη διάσταση της δημιουργικής έκφρασης των ηλικιωμένων μέσα από την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων του δήμου» αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό τους ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός.