Ματς Ντόρας – Καμμένου στα δικαστήρια

Ματς Ντόρας – Καμμένου στα δικαστήρια

Στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι πολύ πιθανό να φτάσει η «βε­ντέτα» Ντ. Μπακογιάννη και Π. Καμμένου, που εξελίσσεται τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.

Πριν από μερικούς μήνες η πρώην υπουρ­γός είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter, όπου σχολιάζοντας το ταξίδι της στην Τουρκία είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Με όμηρους δύο έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου – Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στον Σουλτάνο». Μάλιστα διατύπωνε και υπαινιγμούς για ναρκωτικά!

Η κ. Μπακογιάννη είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, η οποία ωστόσο προσέκρουσε στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος παρέχει ασυλία στα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη. Από τις αρχές της εβδομάδας ο κ. Καμμένος δεν είναι πλέον υπουργός, κατά συνέπεια δεν τον προστατεύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει και νέα μήνυση και αυτήν τη φορά ο φάκελος της δικογραφίας θα φτάσει στη Βουλή με το αίτημα των δικαστών για άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αν ο Αλ. Τσίπρας δεν δώσει εντολή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κατηγορούμενος στα δικαστήρια.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις ο πρωθυπουργός τον είχε σώσει, γλιτώνοντάς τον από περιπέτειες. Θα το κάνει και τώρα που ο κ. Καμμένος έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση και επιτίθεται κατά υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;


Σχολιάστε εδώ