«Koriopolis»: Η κάθαρση  κατέληξε σε… αθωώσεις

«Koriopolis»: Η κάθαρση κατέληξε σε… αθωώσεις

Πολύ κακό για το τίποτα! Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα για την υπόθεση «Koriopolis». Μία υπόθεση που… πανηγυρίστηκε ως η αρχή της… κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που ήταν η… αρχή του τέλους για Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου (ελέω του συγχωρεμένου πλέον Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου), ξεκίνησε με περισσότερους από 100 κατηγορούμενους, για να οδηγηθούν τελικά σε δίκη αρχικά οι 85, που στη συνέχεια έγιναν 56 και μετά έμειναν… 26. Αυτή η υπόθεση είχε ως… φινάλε την αθώωση της συντριπτικής πλειοψηφίας από αυτούς.

Και αυτό γιατί όσοι βαρύνονταν με την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αν και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί.

Ανάμεσα στους 26 συνολικά κατηγορουμένους (15 αθώοι, 11 ένοχοι) ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος και ο ένας εκ των ιδιοκτητών Δημήτρης Μπάκος, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο άλλοτε πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, καθώς και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης.

Από τους πέντε προαναφερθέντες μόνο ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και οπλοκατοχή.

Επίσης ένοχοι κρίθηκαν οι Βασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αφορά τον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Για τους υπόλοιπους η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή. Να προσθέσουμε δε ότι, όπως έγινε γνωστό, θα επιστραφούν οι εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους κατηγορούμενους, ενώ θα αφαιρεθεί και το διάστημα που ορισμένοι από τους κατηγορούμενους (όπως οι Μπέος, Τσακογιάννης) είχαν προφυλακιστεί.


Σχολιάστε εδώ