Άγρια επίθεση Κυριάκου κατά ολιγαρχών

Άγρια επίθεση Κυριάκου κατά ολιγαρχών

-Που μπαίνουν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου

Μέτωπο με οικονομικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης ανοίγει ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αναπτύξει προνομιακή (αμφίδρομη) σχέση με την κυβέρνηση.

«Στηρίζουν και… στηρίζονται», λένε χαρακτηριστικά κομματικοί παράγοντες. Στην Πειραιώς είναι παγιωμένη η αντίληψη ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη συντριπτική πλειονότητά τους στηρίζουν την κυβέρνηση, είτε διότι έχουν οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες είτε διότι αποκομίζουν οφέλη από μέτρα και ρυθμίσεις που προωθούνται από ορισμένα υπουργεία.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, σε «ολιγάρχες που μπαίνουν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου» αιφνιδίασε ακόμη και τους γαλάζιους βουλευτές. Και αυτό διότι δεν υπήρχε προφανής αφορμή ή γεγονός που να αιτιολογούσε τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη.

«Αυτήν την περίοδο στο παρασκήνιο και πίσω από κλειστές πόρτες κλείνονται συμφωνίες και κανονίζονται δουλειές εκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζουν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις.

«Η πάταξη της διαπλοκής που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Τσίπρας έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο», σημειώνουν.

«Αντί για τον έλεγχο τάχα των ολιγαρχών, ήρθε η διαγραφή τεράστιων προστίμων για λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων», κατήγγειλε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς πάντως να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα. «Ναι, είναι οι νέοι ολιγάρχες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα», πρόσθεσε.

Έκανε ακόμη μνεία στην ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς και πάλι να τον κατονομάσει. «Και βέβαια φορολογικές διευθετήσεις σε άλλους φίλους σας, καναλάρχες, που τώρα μπορούν ανενόχλητοι να πουλήσουν τους σταθμούς τους», υπογράμμισε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ολιγάρχες» που επιχειρούν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τον Μάρτιο του 2018 είχε πει χαρακτηριστικά: «Εδώ και καιρό μιλάμε για μια νέα γενιά ολιγαρχών, που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση και οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους παλιούς ολιγάρχες που είχαμε».

Είχε δε προσθέσει χαρακτηριστικά: «Μόνο ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και δεν θα με εκφοβίσει κανείς». Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβ. Σαββίδη.

Κορυφαία στελέχη εξέφραζαν τους προβληματισμούς τους για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή. Χαρακτήριζαν άσκοπη και επιζήμια την πρωτοβουλία του να στραφεί εναντίον οικονομικών παραγόντων γενικώς και αορίστως, χωρίς μάλιστα να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία.

«Το να ανοίγεις πόλεμο με οικονομικά – εκδοτικά συμφέροντα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου είναι το λιγότερο άστοχο, μπορεί να αποδειχθεί και καταστροφικό», τόνιζαν.

Επέμεναν δε ότι είναι λάθος του κ. Μητσοτάκη να ανοίγει αυτήν τη στιγμή μέτωπα αυτού του είδους και στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ