Πρόωρες εκλογές βλέπουν οι έξω

Πρόωρες εκλογές βλέπουν οι έξω

-Τους ανησυχεί η πολιτική αβεβαιότητα…

Κλίμα πρόωρων εκλογών καλλιεργείται στο εξωτερικό, μέχρι του σημείου να ασχολούνται με το θέμα ακόμα και διεθνείς οίκοι, όπως οι S&P και JP Μorgan, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P, σε έκθεσή του για τις τάσεις που θα καθορίσουν τις αξιολογήσεις των χωρών της Ευρωζώνης το 2019, δείχνει σαφή προτίμηση σε μια ισχυρή ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει σε πολιτικές που θα ε­νισχύουν την ανάπτυξη και θα βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι καθοριστικές για τη βελτίωση της ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά, η JP Morgan, αν και πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία έως τη λήξη της θητείας του, με μια αδύναμη όμως πλειοψηφία, που θα βασίζεται στην αντιπολίτευση και θα είναι ευάλωτη, θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά ισχυρή η πιθανότητα ανατροπής της κυβέρνησης πριν από τον Οκτώβριο. Επίσης, εκτιμά ότι νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ και ότι είναι πιθανό να έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών είναι η Continuum Economics, θεωρώντας ότι η πολιτική αστάθεια θα υπονομεύσει τα σχέδια για την αντιμετώπιση των υψηλών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών και θα δυσκολέψει την πλήρη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές. Υποστήριζε επίσης, πριν καν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας, ότι ακόμη και να την κερδίσει (όπως και έγινε) το κλίμα στην αγορά θα επιβαρύνεται γιατί η πλειοψηφία θα είναι εύθραυστη.


Σχολιάστε εδώ