Οι Πρέσπες έχουν  διχάσει το ΚΙΝΑΛ

Οι Πρέσπες έχουν διχάσει το ΚΙΝΑΛ

-Κρίσιμη η ψηφοφορία για την επόμενη μέρα του

Αποφασισμένη «να πάρει κεφάλια» για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία θέλει να πάει συντεταγμένη και συμπαγής η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην κρίσιμη κοινοβουλευτική μάχη και κυρίως στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας.

Στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν χαρακτηριστικά πως «πλέον η πρόεδρος και η ηγεσία κινούνται σε λογική τελεσιγράφου σε όποιον θελήσει να διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία και αυτό το πλαίσιο είναι καθαρή κομματική πειθαρχία».

Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν διαγραφές και μη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια όσων παρεκκλίνουν από την απόφαση που θα λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα, όπου δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και διαφοροποιήσεις.

Επισήμως η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν προτάσσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, για την ώρα τουλάχιστον. Συγκεκριμένα συνεργάτες της κ. Γεννηματά αναφέρουν: «Η πρόεδρος δεν θέλει να καταφύγει στην κομματική πειθαρχία, όμως ζητά, και μάλιστα επιτακτικά, να έχουμε όλοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κοινή γραμμή τουλάχιστον στην ψηφοφορία».

Η σταθερή θέση του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά είναι «όχι στη Συμφωνία», την οποία θεωρούν επιζήμια εθνικά.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος θα αποφασιστεί σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, τι θα πράξει.

Να σημειωθεί πως ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει δηλώσει πως βλέπει θετικά την υπερψήφιση της Συμφωνίας.

Πλην του κ. Θεοχαρόπουλου, προβληματισμός επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ και για τον βουλευτή και πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό για τη στάση που θα τηρήσει. Οι εκτιμήσεις είναι ότι μάλλον θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.


Σχολιάστε εδώ