Έπεσε έξω ο προϋπολογισμός…

Έπεσε έξω ο προϋπολογισμός…

«Κουρεμένο» πρωτογενές πλεόνασμα και ανεβασμένο έλλειμμα σε σχέση με τους στόχους είναι το αποτέλεσμα του προϋπολογισμού του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 3,16 δισ. ευρώ έναντι 3,6 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος. Ως προς το έλλειμμα, ξέφυγε: Ανήλθε στα 2,392 δισ. ευρώ από 1,911 δισ. ευρώ που είχε προϋπολογισθεί.

Τα καθαρά έσοδα ήταν μείον 1,566 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων επίσης μείον κατά 1,216 δισ. ευρώ.

Το μεγάλο μείον, όμως, είναι ότι υπάρχει ανησυχία μήπως λόγω των αναταράξεων στην πολιτική σκηνή, σε συνδυασμό με τις χωρίς μέτρο παροχές, οδηγηθεί σε εκτροχιασμό το τρένο της οικονομίας. Ήδη οικονομικός παράγων χτυπάει το καμπανάκι πως, αν συνεχιστεί για άλλους δέκα μήνες η παροχολογία, η οικονομία θα καταρρεύσει.

Άραγε, ο κ. Τσακαλώτος το έχει πάρει χαμπάρι; Κι αν ναι, το Μαξίμου τι απαντά;

Πόσα, λέτε, θα πληρώσετε έτσι και αποφασίσετε να πάτε με το αυτοκίνητό σας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη; Κάτι… ψιλά. Μόλις 31,35 ευρώ για διόδια στους 11 σταθμούς! Είναι η πιο ακριβή διέλευση από όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Για να είμαστε ακριβείς, πλην της Εγνατίας Οδού.

Την κατάρτιση 16.000 ανέργων αποφοίτων στα αντικείμενα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας έχουν στόχο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο.


Σχολιάστε εδώ