Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τα Σκόπια για να μας διχάσουν; Την ώρα που πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τα Σκόπια για να μας διχάσουν; Την ώρα που πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Να μην μπούμε στις μυλόπετρες του τσακωμού Αμερικής – Ρωσίας -Είναι η ώρα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διασφαλίσει την ενότητα του λαού -Γιατί να μην είμαστε όλοι μαζί σήμερα στο συλλαλητήριο;

Πώς τα καταφέρνουμε πάντα στις δύσκολες στιγμές, με τον εχθρό απέναντι, να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Και μάλιστα, σε όλες αυτές τις ιστορίες, στο τέλος εμείς είμαστε οι χαμένοι, με την Ελλάδα να συρρικνώνεται… Δυστυχώς, όμως, δεν βάζουμε μυαλό… Συνεχίζουμε στην ίδια ρότα, προσπερνώντας το χθες, με την πληγή του διχασμού, της φαγωμάρας, ανοιχτή…

Για νέες αιμορραγίες… Σε αυτό τον δρόμο μάς βρίσκει η διαμάχη που έχουν καλλιεργήσει τα Σκόπια, με τα νήματα να τα κινούν χρόνια τώρα οι κάθε λογής «προστάτες» τους, που έχουν στραμμένο το βλέμμα στο δικό μας «χωράφι», το ποτισμένο εδώ και εκατοντάδες χρόνια με αίμα ελληνικό…

Μεγάλοι ηγέτες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες πιέσεις από τους τότε «αφέντες», αλλά με μαεστρία ξεπέρασαν τους εκβιασμούς, θέτοντας την «κόκκινη γραμμή» του συμβιβασμού, της υποχώρησης, που δεν έθετε σε αμφισβήτηση από πλευράς κυριαρχίας τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας μας.

Τη σκυτάλη πήρε η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με μια άλλη αντίληψη για το Μακεδονικό, που ανατρέπει τις «κόκκινες γραμμές» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Σκοπίων και ανοίγει την πόρτα στην επόμενη μέρα, όταν θα έχουν γίνει καθεστώς αυτά που παίρνουν σήμερα, για νέες διεκδικήσεις και αλλαγές που μόνο «τα αφεντικά» ξέρουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν… Αλλαγές που κάθε άλλο παρά ευχάριστες θα είναι για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των ανακατατάξεων στα Βαλκάνια που από τώρα σχεδιάζουν οι πέραν του Ατλαντικού.

Η πατρίδα μας, το θύμα για άλλη μια φορά…

Το αυτονόητο για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν η συζήτηση του καυτού αυτού θέματος, που αφορά την παράδοση στις επόμενες γενιές αλώβητης της γης που παραλάβαμε, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καθώς και μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, για άγνωστους λόγους, αυτά τα αυτονόητα δεν έγιναν.

Όταν μάλιστα είναι ηλίου φαεινότερον ότι πίσω από το Μακεδονικό βρίσκεται η άγρια κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα Βαλκάνια. Και κάθε άλλο παρά μυστικό είναι ότι η Ουάσινγκτον θέλει να κάνει στρατιωτική βάση στα Σκόπια και η Γερμανία να τα έχει παραμάγαζό της. Κάτι που δεν έκρυψε η καγκελάριος κ. Μέρκελ κατά την εικοσιτετράωρη επίσκεψή της στην Αθήνα για να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό για τη λύση που δίνει, στην οποία έχει βάλει το χεράκι του και το Βερολίνο.

Σε αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα μας, που είναι ανάμεσα στις μυλόπετρες των δύο μεγάλων δυνάμεων, Αμερικής και Ρωσίας, εμείς οι Έλληνες πρέπει να κλείσουμε ερμητικά την πόρτα στον διχασμό, που εξυπηρετεί μόνο τους… «μαγείρους», με κερδισμένα τα Σκόπια, που παίρνουν δώρο όλα εκείνα που δεκαετίες τώρα απαιτούσαν χωρίς να κάνουν την παραμικρή υποχώρηση.

Είμαστε για άλλη μια φορά ο… δεδομένος. Όπου και να κοιτάξεις, το βλέπεις. Δεχτήκαμε τα Μνημόνια και συνεχίζουμε να τα υλοποιούμε, χωρίς οι ευρωπαίοι κλειδοκράτορες να δείχνουν την παραμικρή ευαισθησία απέναντι σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Έχουμε φτάσει στο παραπέντε.

Είναι η ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει πρωτοβουλία που θα έχει έναν και μόνο στόχο: την ενότητα του ελληνικού λαού, που αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι απόλυτα αναγκαία. Και σε αυτή την πρωτοβουλία θα πρέπει να ανταποκριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

Είναι, όμως, καθήκον και υποχρέωση του πρωθυπουργού απέναντι στην πατρίδα να κλείσει την πόρτα στον διχασμό. Να μη χωρίζει τους Έλληνες σε πατριώτες και μη πατριώτες. Να μη βαπτίζει τους Έλληνες εθνικιστές επειδή αγαπούν τη γη που τους γέννησε. Δεν είναι οι Μητροπολίτες… φασίστες ή εθνικιστές επειδή υπερασπίζονται τα δίκαια της Μακεδονίας.

Είναι… εθνικιστής και ακραίος ο σοφός Μητροπολίτης Μεσογαίας όταν λέει ότι «το Μακεδονικό άπτεται της αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων»; Οι Μητροπολίτες Σερρών, Σιδηροκάστρου και Ζιχνών όταν λένε ότι «δεν δεχόμαστε να απεμπολήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας»;

Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία, η πρόκληση να βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, να αφήσουμε στο σπίτι την κομματική μας ταυτότητα, να δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί το «παρών» στο Σύ­νταγμα, στο πανεθνικό συλλαλητήριο, στέλνοντας –μακριά από κάθε λογής ακρότητες– ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ό,τι ανήκει εδώ και αιώνες στη χώρα μας δεν το παραδίδουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε, και το μόνο για το οποίο θα έχετε την ψήφο της Ελλάδας, που είναι και το αυτονόητο, είναι η φιλία μας, οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Σήμερα στο Σύνταγμα δεν μπορεί, Αλέξη Τσίπρα, να μην είσαι εκεί…


Σχολιάστε εδώ