Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας

«Κατέβηκα στο νησί μας, την Κρήτη, για να πάρω λίγο καθαρό αέρα αλήθειας. Γιατί το πολιτικό κλίμα στην Αθήνα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία. Και η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία.

«Eκλογές πριν από την κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών», ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ηράκλειο, ενάντια στην οποία, όπως είπε, η ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει μάχη στη Βουλή.

» Η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική υποχώρηση. Έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα. Χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού. Δεν κλείνει έτσι μια παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες. Ξυπνούν ακραίες συμπεριφορές, και οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μαζί μία βιώσιμη λύση.

» Είμαστε και έμπειροι και ανανεωμένοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με το μέτριο, αλλά παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν θέλουμε επιστροφή στο χθες, γιατί στόχος μας είναι μόνο το αύριο. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Δεν αντέχει η χώρα άλλο διχασμό. Και δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

» Όλοι είδαμε το κακά σκηνοθετημένο διαζύγιο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντάλλαξαν βουλευτές για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός και ο Καμμένος αρχηγός κόμματος. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με 145 βουλευτές.

»Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, είναι πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενου. Παραχάραξη της κοινωνίας. Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει στη χώρα με ένα τέτοιο κλίμα;


 Σε αντίθεση με τις πολιτικές Τσίπρα που επέβαλαν 29 φόρους και 17 μειώσεις, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα γεφυρώσει τα «ρήγματα» που βάθυναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


»Με χαμηλότερους φόρους και εισφορές, θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη για να ανασάνουν οι πολίτες. Η ΝΔ είναι γνήσιο λαϊκό κόμμα, το κόμμα της μεσαίας τάξης, και γι’ αυτό λέμε ότι θέλουμε για 800 χιλιάδες άτομα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί και δυο χιλιάδες ευρώ για κάθε ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα νέο Ελληνόπουλο.

»Εκφράζουμε ένα ρεύμα ανάπτυξης, δημοκρατίας, λογικής και σταθερότητας σε μια εκλογική χρονιά με μετωπικές αναμετρήσεις. Η πλευρά της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων θα αντιπαρατεθεί παντού με την εσωστρέφεια, την καθήλωση και τη φτώχεια. Και θα νικήσει!


Σχολιάστε εδώ