Αζήτητα τα δάνεια…

Αζήτητα τα δάνεια…

Τα ακριβά επιτόκια δεν επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ζητήσουν δάνειο. Και αυτό δεν είναι… σύμπτωμα τωρινό. Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε δείγμα 908 επιχειρήσεων, το 76% αρνήθηκε να ζητήσει δάνειο, με το 32% να δηλώνει ότι τα υψηλά επιτόκια ήταν η αιτία.

Εξάλλου, το 55% των επιχειρήσεων λέει ότι θα ρυθμίσει τα δάνειά του μέσω των τραπεζών ή μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.


Μας… κράζουν οι έξω… Όπως, καλή ώρα, η γερμανική εφημερίδα «FAZ», που έγραψε ότι η υπόθεση Folli Follie είναι «ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό». Παρά ταύτα, όμως, οι κύριοι Κουτσολιούτσοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Λέτε να έχουν μπάρμπα στην… Κορώνη;


Παζάρια… Ο γερμανικός όμιλος Media Markt είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού για την αγορά της θυγατρικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών του γερμανικού ομίλου, η οποία έχει 12 φυσικά καταστήματα και 1 ηλεκτρονικό και τη χρήση 1/10/2016 – 30/9/2017 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 187,33 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,85 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ