Βουλιάζεις στην απελπισία…

Βουλιάζεις στην απελπισία…

«Έχουμε βουλιάξει σε μια περίοδο λιτότητας, εμείς στην Ελλάδα το βιώνουμε τόσα χρόνια. Εκεί οφείλεται η άνοδος της Ακροδεξιάς. Με ανησυχεί αυτή η πορεία, με ανησυχεί η ανάδειξη ηγετών παγκοσμίως που είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενοι. Το χειρότερο από όλα είναι η αδιαφορία μας απέναντι στον πλανήτη. Θέλω να κρατάω την αισιοδοξία μου, διότι έτσι είμαι ως άνθρωπος, όμως μερικές φορές βουλιάζεις στην απελπισία».

«Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πείθομαι ότι δεν ξεπερνιέται τίποτα, ότι οι νεότεροι δεν χρησιμοποιούν καθόλου την ε­μπειρία των παλαιότερων, δεν γλυκαίνουν τα πράγματα. Λέμε συχνά ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται και είναι πολύ θλιβερή μέσα σε αυτή την επανάληψή της. Όταν ήμουν νέα είχα την ελπίδα ότι πολλά θα άλλαζαν, και δώσαμε σε αυτόν τον σκοπό χρόνο, ενέργεια και αγάπη. Δεν είναι ανατριχιαστικό που μιλάμε σήμερα ξανά για ναζισμό; Δεν διαβάζει κανείς την Ιστορία; Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Τα νοσηρά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο απειλητικά».

«Είδα στην Κίνα ή στην Ταϊβάν κάτι καινούργιο να γεννιέται. Ο μέσος όρος ηλικίας των μουσικών που έπαιξαν τα έργα μου ήταν 23 χρόνων και τα τρία τέταρτα της ορχήστρας γυναίκες, κορίτσια με τρομπόνια και κόρνες. Ο μαέστρος ήταν 27 χρόνων. Η Ευρώπη μάλλον έχει γεράσει λίγο. Η Ανατολή έχει να μας δείξει πολλά».

Υπογραφή: Ελένη Καραΐνδρου, συνθέτρια

Φωτό: patrisnews.com


Σχολιάστε εδώ