Λεβέντης: Με απείλησε ο γερμανός πρέσβης

Λεβέντης: Με απείλησε ο γερμανός πρέσβης

-Αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία, δεν θα ξαναμπείτε στη Βουλή

Εκβιασμούς και απειλές από ξένους δι­πλωμάτες καταγγέλλει ότι δέχεται ο Β. Λεβέντης προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του το προηγούμενο διάστημα ανέφερε ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από παράγοντες ξένων πρεσβειών, που του ζητούν να αλλάξει στάση ως προς το ζήτημα των Σκοπίων. Οι πιέσεις αυτές έχουν ενταθεί στο έπακρον όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία της κρίσιμης ψη­φοφορίας στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ο κ. Λεβέντης δεν άντεξε και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει: «Ήρθε ο γερμανός πρέσβης και με απείλησε. Μου είπε ότι αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία δεν θα μπείτε στη Βουλή», ανέφερε σε προχθεσινές δηλώσεις του. Υποστήριξε δε ότι ανάλογες… απειλές δέχθηκε και από την πλευρά του αμερικανού πρέσβη.

Αν όσα λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Κε­ντρώων απηχούν την αλήθεια, η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή ως προς τον ρόλο που παίζουν ξένοι διπλωμάτες στην Α­θήνα για το Σκοπιανό. Εκτός και αν πρόκειται για «πυροτέχνημα», με το οποίο ο κ. Λεβέντης προσπαθεί να… μαζέψει τους ψηφοφόρους και να αποφύγει ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ