Τι έφαγε η Μέρκελ στον Προφήτη Ηλία

Τι έφαγε η Μέρκελ στον Προφήτη Ηλία

-Μεγάλη διαφήμιση για τον Πειραιά

Στην πρώτη γραμμή των… γαστριμαργικών επιλογών της Μέρκελ βρέθηκε ο Πει­ραιάς, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε το καθιερωμένο τραπέζι που θα της έκανε ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Αθήνα, να γίνει στο μαγαζί «Πανόραμα» του Προφήτη Ηλία.

Ένα μαγαζί με απίστευτη θέα, που βρίσκεται κάτω αριστερά από το Βεάκειο και φαίνεται σαν να είναι… κρεμασμένο στην πλαγιά του λόφου της Καστέλλας.

Το μενού είχε ψάρι σε δύο… βερσιόν (ψητό με βραστά λαχανικά και πλακί). Το μαγαζί το είχαν συστήσει στην κ. Μέρκελ δύο στενοί συνεργάτες της που είχαν έρθει το καλοκαίρι στη χώρα μας κι ένας φίλος τους τους είχε κάνει εκεί το τραπέζι, όπου εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη θέα όσο και από το μενού, γι’ αυτό και όταν έμαθαν ότι η Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα τής είπαν να ζητήσει να πάει εκεί για φαγητό!

Βέβαια, για να απολαύσει τη θέα η κ. Μέρκελ θα έπρεπε να πάει μέρα, γιατί τη νύχτα όσο να ’ναι δεν φαίνεται όλη η μεγαλοπρέπεια του τοπίου. Ωστόσο, όπως μάθαμε, έδειξε ενθουσιασμένη, τόσο από τα όσα μπόρεσε να δει όσο και από τα όσα… έφαγε!

Ο ιδιο­κτήτης του μαγαζιού είχε ενημερωθεί πριν από μία βδομάδα για τη φιλοξενία της κ. Μέρκελ και είχε προτείνει διάφορα μενού, από τα οποία τελικά η υψηλή προσκεκλημένη επέλεξε αυτά που προανα­φέραμε. Ήθελε το μενού να περιέχει και κάτι από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Βέβαια, υπήρξε κάποια ταλαιπωρία για τον κόσμο, αφού ο Προφήτης Ηλίας είχε απο­κλειστεί, ακόμα και για τους κατοίκους του, αλλά ποιος τα λογαριάζει αυτά μπροστά στην τεράστια διαφήμιση της πόλης, την οποία επέλεξε να επισκεφθεί μια ευρωπαία ηγέτις του βεληνεκούς της Μέρκελ.

Να σημειώσουμε ότι από την παραμονή της επίσκεψης ολόκληρη η περιοχή είχε κα­θαριστεί σχολαστικά, είχαν σβηστεί τα συνθήματα από τους τοίχους και είχε γίνει αποκατάσταση των κήπων (κλαδέματα κ.λπ.), που βρίσκονται στο άλσος γύρω από τον ναό του Προφήτη Ηλία.


Σχολιάστε εδώ