Tα βασικά σημεία των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή

Tα βασικά σημεία των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: Τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας

«Να μην περάσει με διαδικασίες εξπρές η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών». «αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «κόμμα ακορντεόν» τους ΑΝΕΛ. «Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό» συμπλήρωσε. «Θα είστε ντε φάκτο μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της βουλής». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει». Ενώ ανέφερε πως όποιος ψηφίζει ναι, «εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα».

Φ. Γεννηματά προς Αλ. Τσίπρα: Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη

«Προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 86. Μετά, πάμε σε εθνικές εκλογές», τόνισε μιλώντας στη Βουλη η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. «Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη». Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία από τον Λευκό Πύργο έως την Κνωσό. «Πώς να μην χαμογελάει η κ. Μέρκελ μετά;». «Πρέπει να πάμε παρακάτω, ο κ.Τσίπρας κούρασε δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Δ. Κουτσούμπας: Καταψηφίζουμε ξεκάθαρα την κυβέρνηση

Ξεκάθαρο μήνυμα για την καταψήφιση της κυβέρνησης έστειλε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων.  «Καλλιεργείται αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία που υπηρετεί μπορεί να γίνει φιλολαϊκή». «Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση η οποία καλεί σε συστράτευση για να φράξει και καλά τον δρόμο στην άκρα δεξιά, αυτή που με αντιλαϊκή πολιτική βοήθησε την ακροδεξιά».

Π. Καμμένος: Είχαμε διαβεβαίωση ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. «Αυτή η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης έχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο λανθασμένα έφερε ο Πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Στ. Θεοδωράκης: Τέσσερις από τους έξι που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης κρύβονται

Μια ψήφος εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.  «Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι».

Β. Λεβέντης: Εθνική μειοδοσία η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας

«Η Βουλή δεν εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης. «Προσπαθείτε με το ζόρι να επιβάλλετε στο λαό τη δική σας άποψη δεν είναι δημοκρατία», σημείωσε.  «Τι πρέπει να κάνει ο λαός για να σώσει τη Μακεδονία», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.


Σχολιάστε εδώ