Καλαμαριά: Ουρά οι πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Καλαμαριά: Ουρά οι πιστοί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Ουρές σχηματίζουν από το πρωί οι πιστοί για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο που βρίσκεται από χτες στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά.

Την εικόνα υποδέχθηκαν ποντιακά σωματεία φορώντας παραδοσιακές στολές και παίζοντας ποντιακή λύρα, καθώς και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος μετά του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόντων και του λαού.

Την Ιερά Εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίρδα καθώς και από τον Πρόεδρο του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της εικόνας στην εκκλησία έχουν προγραμματιστεί δεκάδες θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα η λιτάνευση της εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Πηγή: wepost.gr


Σχολιάστε εδώ