Δεν εγκαταλείπουν τα μετρητά οι Έλληνες!

Δεν εγκαταλείπουν τα μετρητά οι Έλληνες!

-Κυκλοφορούν 1,2 τρισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα και 28 δισ. σε κέρματα

Το πλαστικό χρήμα δεν έχει καταφέρει να εκτοπίσει τα μετρητά. Και μεταξύ των χωρών που επιμένουν στα μετρητά είναι και η Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι στην τρίτη θέση. Πρώτη είναι η Γερμανία και δεύτερη η Αυστρία, με τους Γερμανούς να έχουν καθημερινά στο πορτοφόλι τους 103 ευρώ κατά μέσο όρο, τους Αυστριακούς 89 και τους Έλληνες 80. Οι Γάλλοι είναι στην άλλη άκρη, με μόλις 32 ευρώ στο πορτοφόλι τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Οκτώβριο κυκλοφορούσαν σε όλο τον κόσμο 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα. Η μεγάλη ζήτηση των χωρών της Ευρωζώνης επικεντρώνεται στα κέρματα του ενός και των δύο ευρώ. Το 2018 κυκλοφορούσαν σε απόλυτους αριθμούς 35,25 δισεκατομμύρια κέρματα των δύο ευρώ και 27,10 δισεκατομμύρια κέρματα του ενός ευρώ. Μόνο η Γερμανία χρησιμοποιεί γύρω στα 632 εκατομμύρια ευρώ σε κέρματα.

Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν χρησιμοποιούσαν σχεδόν ποτέ το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, γι’ αυτό και πάντα είχε τη μικρότερη κυκλοφορία, όμως τάχθηκαν κατά της απόσυρσής του. Πέρα από τις 19 χώρες που είναι στην Ευρωζώνη, ευρώ χρησιμοποιεί και η Ανδόρα, το Μονακό και το Βατικανό.


Σχολιάστε εδώ