Εκλογές τώρα…

Εκλογές τώρα…

-Επιμένει η Φώφη -Αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης

Σε εκλογικό συναγερμό βρίσκεται πλέον το ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά να ξεκινά νέο, μεγάλο γύρο περιοδειών ανά την Ελλάδα (Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλία), λέγοντας μάλιστα διπλό «όχι» στην κυβέρνηση: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ επισημοποιούν και επιμένουν σταθερά στη γραμμή «εκλογές εδώ και τώρα», ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να πέσουν ούτε στην παγίδα του Αλέξη Τσίπρα για «αργόσυρτες εξελίξεις», ούτε να παίξουν την κολοκυθιά με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη: «Οι ντρίπλες Τσίπρα δεν περνάνε. Το εν ευθέτω χρόνο που είπε ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του, για τις εκλογές, σε περίπτωση που δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να σημαίνει τρεις ή τέσσερις ή και πέντε μήνες.

Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο. Αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης οφείλει εδώ και τώρα να πάει σε κάλπες, όπως ορίζει ρητά και κατηγορηματικά το Σύνταγμα».

Σε σύσκεψη της Φώφης Γεννηματά με τους στενούς της συνεργάτες, αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν απολύτως σαφής: «Εκλογές τώρα, κάλπες αμέσως αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Μια κυβέρνηση-κουρελού μόνο προβλήματα μπορεί να προσθέσει και να εντείνει περαιτέρω τα φαινόμενα διάλυσης. Εδώ και τώρα τήρηση του Συντάγματος. Εδώ και τώρα εκλογές».

Αποστάτες αναζητούν…
Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, όσοι προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση θα αποτελέσουν μια ετερόκλητη σύνθεση γυρολόγων-αποστατών, όπως ελέχθη, που δεν μπορεί να σταθεί. «Αν βρεθούν οι έξι ψήφοι, θα είναι προϊόν συναλλαγής. Αν τους δούμε, π.χ., στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ανεχθούμε μια ομάδα γυρολόγων να στηρίξει την κυβέρνηση», σημείωναν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Σκληρή στάση αναμένεται να τηρήσει το ΚΙΝΑΛ και απέναντι στην περιβόητη Κίνηση για τη Σύγκλιση της Κεντροαριστεράς (Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης κ.ά.), που οργανώνει μάλιστα και εκδήλωση σήμερα, Κυριακή, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν λόγο για «νέους Καμμένους, κεντροαριστερούς, ματαιόδοξους φελλούς, που δεν είχαν ελπίδα και δέχονται να τους χρησιμοποιήσει ο κ. Τσίπρας για να αποφύγει το ναυάγιο».


Σχολιάστε εδώ