Αλ. Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια

Αλ. Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Έχετε το θράσος να μιλάτε για αποστάτες, ποιος εσείς, να είστε πιο προσεκτικός!

“Η Δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, η Δημοκρατία θα νικήσει, να είστε σίγουροι” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι οι βουλευτές “θα σταθούν στο ύψος της ευθύνης” και θα δώσουν ή θα αρνηθούν ψήφο εμπιστοσύνης με “μόνο οδηγό την συνείδηση και την ευθύνη τους απέναντι στην Ιστορία και τον τόπο”.

» Tον Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε μια ιστορική επιλογή. Να εμπιστευτεί τούτη την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια & την κρίση. Να βάλει τέλος στη λιτότητα & να ανασυγκροτήσει την οικονομία σε στέρεες πολιτικές & οικονομικές βάσεις.

» Τον Αύγουστο του 2018, παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις, καταφέραμε να επιτύχουμε την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Καταφέραμε να ρυθμίσουμε το ελληνικό χρέος καθιστώντας το για πρώτη φορά βιώσιμο – κάτι που δεν πέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

» Πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε πανηγυρικά ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός. Μετά από μια δεκαετία συρρίκνωσης και περικοπών προχωρήσαμε σε δημοσιονομική επέκταση με περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

» Οι ΑΝΕΛ συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη μιας κοινωνίας που είχε γονατίσει. Ήταν μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία δύο τόσο διαφορετικών πολιτικών χώρων, με τόσο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές.

» Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική άποψη στα εθνικά θέματα. Θέση αρχής & συνείδησης. Όχι όμως όσους προσποιούνται, κοροϊδεύουν ή αλλάζουν τη θέση τους με γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική. Τους τελευταίους, τους θεωρώ αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για το τόπο.

» Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου, η ρύθμιση των 120 δόσεων, ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.


Σχολιάστε εδώ