![Πούλησαν 9 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια οι 4 τράπεζες το 2018](https://www.paron.gr/wp-content/uploads/2018/06/trapezes.jpg)
Πούλησαν 9 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια οι 4 τράπεζες το 2018
Από τα 90 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τέσσερις τράπεζες μόλις 9 δισ. ευρώ κατάφεραν να πουλήσουν μέσα στο 2018.
Πρώτη σε πωλήσεις ήταν η Alpha Bank με τέσσερα χαρτοφυλάκια, συνολικής ονομαστικής αξίας (ήτοι, χωρίς τόκους) 3,5 δισ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα πούλησε ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 2 δισ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς δύο χαρτοφυλάκια ύψους 1,8 δισ. ευρώ και η Eurobank δύο χαρτοφυλάκια ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
Για το 2019 η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς είναι στην ολοκλήρωση της πώλησης τεσσάρων χαρτοφυλακίων, συνολικού ποσού 3 δισ. ευρώ.