Η αντιπρόταση που δεν ήρθε…

Η αντιπρόταση που δεν ήρθε…

-Το παρασκήνιο της αποχώρησης Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ

Ο επίλογος στη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς γράφτηκε ουσιαστικά με τη ματαίωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ομάδας Ιβάν Σαββίδη, πολύ πριν ανακοινωθεί η μεταγραφή του στην Αλ Ιτιχάντ.

Ποιοι, όμως, ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Σαββίδης ματαίωσε τη συνάντηση του με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ρίχνο­ντας την αυλαία στην καριέρα του σέρβου στράικερ στην Τούμπα; Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης εξαρτιόνταν από τη στάση του σέρβου επιθετικού. Οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» εκτιμούσαν ότι η ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ελλάδα θα ήταν ενδεικτική για το αν υπήρχαν περιθώρια να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ή όχι, και δεν είχαν άδικο.

Μόνο αν δεν είχε πάρει τις τελικές του αποφάσεις ο Πρίγιοβιτς θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη για να διαπιστώσει αν υπήρχε διάθεση από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αντιπρόταση. Και σε μια τέτοια περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον κρατήσει στην Τούμπα.

Από τη στιγμή που ο Σέρβος δεν εμφανίστηκε οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» ειδοποίησαν τον Ιβάν Σαββίδη ότι δεν υπήρχε λόγος να ταξιδέψει στην Ελλάδα, προστατεύοντάς τον ως έναν βαθμό. Και αυτό διότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα τον άφηναν να εκτεθεί περιμένοντας τον Πρίγιοβιτς για να μιλήσει μαζί του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έδωσε την ε­ντολή στα στελέχη της ομάδας να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς και να διαπραγματευτούν πλέον με την Αλ Ιτιχάντ τον τρόπο καταβολής της ρήτρας του.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν να πέφτουν και οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του Πρίγιοβιτς στην Τούμπα. Ο Ιβάν Σαββίδης παρέμεινε στη βάση του, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία και οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία για τον τρόπο καταβολής της ρήτρας των 10 εκατ. ευρώ από την Αλ Ιτιχάντ.

Πάντως το διαζύγιο δεν ήταν τελικά ούτε φιλικό ούτε βελούδινο, όσο κι αν ο 28χρονος επιθετικός προσπάθησε εκ των υστέρων να τα μαζέψει. Στο αρχικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ευχαρίστησε τους πάντες πλην του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Αυτή η κίνηση του σέρβου φορ σχολιάστηκε αρνητικά από τους επιτελείς του «Δικεφάλου», κάτι που τον υποχρέωσε να ανασκευάσει αργότερα.

Κάποιοι, πάντως, ψιθυρίζουν πως αυτό συνέβη διότι αρχικά ο Σαββίδης είπε στον παίκτη «ντούκου και τα 10 εκατ. της ρήτρας ή δεν πας πουθενά» και αναγκάστηκε να αλλάξει στάση όταν ο Πρίγιοβιτς του είπε ότι δεν πρόκειται να θυσιάσει τα εκατομμύρια που του έδιναν οι Άραβες και θα πήγαινε στην Τζέντα ό,τι και αν γινόταν. Και αυτό έφερε ένταση μεταξύ τους και κάποιες βαριές κουβέντες.


Σχολιάστε εδώ