Π. Ν. Κρητικός: «Τώρα αρχίζει»

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ
και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής


Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Ζυριχαίος, ο και Εθνάρχης αποκαλούμενος (παρακάτω θα αναφερθώ ευμενώς γι’ αυτόν), εδήλωσε στη Βουλή ότι η υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης – Λονδίνου αποτελεί την «ευτυχεστέραν ημέραν της ζωής του» και ότι το Κυπριακό επιτέλους τελείωσε πλέον, ελύθη, ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου (δεν ακούω να τον μνημονεύουν οι επίγονοί του του ΠΑΣΟΚ, μήπως ντρέπονται;) του απάντησε με την εξής ατάκα: «Κύριε πρόεδρε της κυβερνήσεως, ατυχήσατε στην εκτίμησή σας. Το Κυπριακό τώρα αρχίζει, με τις συμφωνίες τις οποίες υπογράψατε».

Οι εξελίξεις δυστυχώς τον δικαίωσαν. Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό. Και η δικαίωση, δυστυχώς, είναι ιστορική.

Θυμήθηκα αυτήν την ιστορική στιγμή με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά την επικύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων αρχίζουν να δρομολογούνται, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, οι περιπέτειες της χώρας μας και ιδιαίτερα της ελληνικής Μακεδονίας.

Τα Σκόπια θα πορευθούν με όχημα το όνομα («Βόρεια Μακεδονία»), που έχει στο υποδόριό του τον επεκτατισμό (είναι κολοσσιαίο λάθος να λέγεται από την πλευρά μας η λέξη «αλυτρωτισμός», αφού δεν υπάρχουν αλύτρωτοι).

Επεκτατισμός λοιπόν υπάρχει και είναι στο DNA των Σκοπιανών.

Μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας τα Σκόπια θα θεωρούνται κράτος αυτόνομο, υποκείμενο στο διεθνές Δίκαιο, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την υπογραφή της Ελλάδας, ενώ η Ελληνική Μακεδονία θα αποτελεί μια περιφέρεια της χώρας μας και θα υφίσταται καθημερινά τις δυσμενείς συνέπειες του ανεξάρτητου κράτους της «Βόρειας Μακεδονίας»!

Εφόσον γίνει δεκτή η αξίωση των Σκοπίων, ή θα αλλάξουν τα ονόματα με τον όρο «Μακεδονία» (πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, ονομασία πλήθους επιχειρήσεων και προϊόντων, βιομηχανικών, αγροτικών κ.λπ.) ή θα υιοθετηθούν από το κυρίαρχο κράτος της «Βόρειας Μακεδονίας».

Τι ντροπή!

Οι Σκοπιανοί, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους-μέλους της ΕΕ, θα αγοράζουν χωράφια στην Πέλλα, τη Βέροια, τη Φλώρινα, τη Νάουσα, τις Σέρρες, βίλες στη Χαλκιδική και τον Πλαταμώνα, θα οργανώνουν φεστιβάλ και συναυλίες όπου θέλουν στη Μακεδονία, σχολεία, φροντιστήρια για τη διάδοση της «μακεδονικής γλώσσας».

Ιδού το μέγα έγκλημα της εθνικής μειοδοσίας (προδοσίας) Τσίπρα – Καμμένου με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Δεν έπρεπε ποτέ η Ελλάδα να δεχθεί τον όρο «Μακεδονία», δεν έπρεπε να δεχθεί ούτε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» ούτε τον όρο «μακεδονική εθνότητα».
Η ελάχιστη υποχώρηση που μπορούσε να γίνει (κόκκινη γραμμή) θα ήταν ο ενιαίος όρος Σλαβομακεδονία, όπως και σλαβομακεδονική γλώσσα και σλαβομακεδονική εθνότητα. Και όλα αυτά erga omnes.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες σήμερα αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και τα δεινά του έθνους θα συνεχισθούν.

Αλήθεια, η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου («Μακεδονία είναι η ψυχή μας») πώς θα βρει δικαίωση και τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, πώς και ποιος θα τα στεγνώσει;


Σχολιάστε εδώ