Βρήκε ο Ερντογάν τον μάστορά του

Βρήκε ο Ερντογάν τον μάστορά του

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σήκωσε το γάντι και του απάντησε στη γλώσσα που ξέρει: «Ο Ερντογάν δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλούν. Πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει. Αυτός που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο και την κουρδική ζώνη και σφαγιάζει αμάχους στο Αφρίν της Συρίας δεν μπορεί να κάνει κηρύγματα για ηθική και αξίες».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει ορίσει συνεδρίαση της Βουλής για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Άραγε, το ξέρει η φίλη μας η Άνγκελα Μέρκελ, που μας έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη; Μην το μάθει ξαφνικά και τα μαζέψει και φύγει. Και άντε μετά να τρέχει ο Τσίπρας από πίσω της…

Την κυβέρνηση το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα προσεταιρισθεί κατηγορίες πολιτών, ικανοποιώντας αιτήματά τους, όπως τους πανεπιστημιακούς που θέλουν να στηθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα, αδιαφορώντας για το ότι θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση η Νομική Κομοτηνής. Και ήδη οι καθηγητές του Δημοκρίτειου είναι έτοιμοι να μετακινηθούν στην Πελοπόννησο, σε βάρος της Θράκης.

Αμ, το άλλο; Ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την κατάργηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη συνένωσή του με τα… ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο διακεκριμένος καθηγητής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Κώστας Γραμμένος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για την εν λόγω ωμή κυβερνητική απόφαση. Συμπέρασμα: Αντί να χτίζουμε, κατεδαφίζουμε…

Μπαρούτι μυρίζουν οι ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο. «Οι επικείμενες ευρωεκλογές φαίνεται πως θα αναδειχθούν στις σημαντικότερες από το 1979, οπότε είχε θεσπισθεί η απευθείας εκλογή των ευρωβουλευτών. Το 2019 οι “αντάρτες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πολιορκήσουν τις Βρυξέλλες. Υποβόσκει κλίμα κατά των ελίτ και απογοήτευση για τους κανόνες που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτά τα στοιχεία αναμένεται να δώσουν περισσότερες ψήφους στα εθνικιστικά κόμματα», επισημαίνει στην ανάλυσή της η Lisa Lucca του Reuters.


Σχολιάστε εδώ