Το παρατραβάει η Τουρκία

Συνεχείς και όλο και πιο προκλητικές είναι οι ασκήσεις που εξαγγέλλει η Τουρκία όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στο μέσο του Αιγαίου, ενώ έστειλε και ερευνητικό πλοίο, το «Τσεσμέ», να κάνει έρευνα σε ένα τόξο από τα ανοικτά της Λάρνακας, που περνά νότια του Καστελλόριζου, μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου και φθάνει μέχρι και νότια της Χίου… Το «Τσεσμέ» μάλιστα έκανε αισθητή την παρουσία του, διαπλέοντας το Αιγαίο συνοδεία τουρκικών φρεγατών.

Αυτό που σημειώνουμε πάντως είναι ότι εσχάτως η Άγκυρα αναγγέλλει τη διεξαγωγή ασκήσεων στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή και ξένων πολεμικών σκαφών. Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που υποδήλωναν ότι οι ασκήσεις αυτές έγιναν σε συνεργασία με αμερικανικό πολεμικό σκάφος.

Θέλουμε να ρωτήσουμε: Έγινε διάβημα στις αμερικανικές αρχές για τις ασκήσεις αυτές, που ήταν παράνομες, καθώς αφορούσαν περιοχή στην οποία την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων έχει η Ελλάδα και η Κύπρος (μερικές περιοχές αφορούν και την κυπριακή ΑΟΖ);

[email protected]

Φωτό: zoomnews.gr


Σχολιάστε εδώ