Στο… σφυρί βγάζουν οι τράπεζες το Καραϊσκάκη!

Στο… σφυρί βγάζουν οι τράπεζες το Καραϊσκάκη!

-Μπλεγμένη υπόθεση, με τους Κόκκαλη και Μαρινάκη να μην τα βρίσκουν και το ποσοστό που είχε ο Λαυρεντιάδης να το έχει δεσμεύσει το κράτος…

Χωρίς ποδοσφαιρική έδρα κινδυνεύει να μείνει ο Ολυμπιακός, αφού οι τράπεζες (Alpha, Εθνική και Eurobank, κατά κύριο λόγο) που έχουν δανειοδοτήσει με 40 εκατ. ευρώ περίπου το γήπεδο Καραϊσκάκη, είναι αποφασισμένες να το βγάλουν στον πλειστηριασμό, γιατί οι δόσεις δεν πληρώνονται.

Αιτία της μη πληρωμής τους η διαμάχη Κόκκαλη – Μαρινάκη, με τον πρώτο να ισχυρίζεται πως όταν πούλησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός (το 2010) είχε πουλήσει στην «Καραϊσκάκης ΑΕ», την εταιρεία που διαχειρίζεται το Στάδιο και το δάνειο, το ποσοστό του, και τον δεύτερο να λέει ότι ενώ ο Κόκκαλης έχει προεισπράξει το συμφωνηθέν τίμημα, η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει τίποτα. Έτσι, κανένας δεν πληρώνει τις δόσεις και το δάνειο οσονούπω θα καταγγελθεί.

Να σημειώσουμε ότι ο Β. Μαρινάκης είχε ζητήσει να εξαγοράσει η ΠΑΕ το σύνολο των μετοχών της «Καραϊσκάκης ΑΕ», αλλά οι τράπεζες αρνήθηκαν με το αιτιολογικό ότι το 50% των μετοχών ανήκει στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του οποίου η περιουσία και φυσικά και οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν δεσμευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω οφειλών. Έτσι, το γήπεδο είναι στον… αέρα και το μέλλον της έδρας του Ολυμπιακού αβέβαιο.

Ένα σενάριο που κυκλοφόρησε τελευταία στο λιμάνι αναφέρει ότι ο Β. Μαρινάκης δεν κάνει κάποια άλλη κίνηση περιμένοντας να βγει το μισό γήπεδο στον πλειστηριασμό για να το «χτυπήσει», καθώς πιστεύει ότι θα βγει σε χαμηλή τιμή. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα πρέπει να βγει ολόκληρο το γήπεδο στο… σφυρί και όχι το 50%, διαφορετικά ο πλειστηριασμός κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι πάσχει νομικά και να αναβληθεί.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι υπάρχουν πολλά νομικά κενά στην όλη ιστορία, καθώς το γήπεδο έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση στον Ολυμπιακό για κάποια χρόνια και ανήκει στο κράτος. Οπότε, ο όποιος πλειστηριασμός θα αφορά το υπόλοιπο του χρόνου που απομένει μέχρι να λήξει η παραχώρηση. Γι’ αυτό λέμε ότι η υπόθεση είναι αρκετά μπλεγμένη και δεν θα ξεκαθαρίσει με έναν πλειστηριασμό, αν γίνει.

Φωτό: olympiacos.org


Σχολιάστε εδώ