Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει, Σταθάκης σιωπά

Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει, Σταθάκης σιωπά

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «Π» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πριν από ένα τρίμηνο αποκαλύψαμε ότι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, το καλοκαίρι του 2018 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2010 η τότε διοίκηση του Κτηματολογίου, χωρίς καμιά διαδικασία, τοποθέτησε παράνομα σχεδόν τριάντα προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων.

Από τότε μέχρι και σήμερα τα στελέχη αυτά ουδέποτε αξιολογήθηκαν, καθώς μετατράπηκαν σε… ισόβια.

Στα μέσα του περσινού Οκτωβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του στη Βουλή, ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος να τον ενημερώσει για τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων την τελευταία οκταετία, το πόρισμα των ελε­γκτών και την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τις παράνομες τοποθετήσεις.

Δυόμισι μήνες αργότερα ο Γιώργος Σταθάκης περιφρονεί προσβλητικά τον βουλευτή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν έχει απαντήσει, πλην όμως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του «Π».

Απάντησε στον Νίκο Νικολόπουλο ότι –πράγματι– οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης συνέταξαν την υπ. αρίθμ. 120/Α/2018 έκθεση ελέγχου, την οποία κοινοποίησαν στον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση του Κτηματολογίου.

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι έκθετος, αφού συγκαλύπτει τις ποινικές ευθύνες των –τότε– αρμοδίων και αρνείται να δώσει το εν λόγω πόρισμα στον ανεξάρτητο βουλευτή και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, η οποία επιθυμεί ή καλύτερα… απαιτεί διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.


Σχολιάστε εδώ