Ουφόψαρα – Στα πέρατα του σύμπαντος

Ουφόψαρα – Στα πέρατα του σύμπαντος

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου



Συγγραφέας
Δημήτρης Μελικέρτης


Στον αστερισµό του Τετράγωνου & Πεινασµένου Κυνός, ένα ορφανό αγόρι εργάζεται στο άθλιο πανδοχείο του Ζεφιράτ και υποµένει την κακοµεταχείριση των µεταλλωρύχων θαµώνων. Ώσπου εµφανίζεται ο ταυρόµορφος ξένος µε το µυστηριώδες πακέτο και η ζωή του ανατρέπεται. Μέσω ρηγµάτων στον χωροχρόνο, µεταφέρονται από τη Γη ο Ορέστης, µανιώδης gamer, και η Βερενίκη, παθιασµένη µε το µποξ, και όλοι µαζί παρασύρονται στη δίνη µιας εξωφρενικής διαγαλαξιακής περιπέτειας.
Γιατί τους καταδιώκει η αινιγµατική οργάνωση µε τα αρχικά ΧΧΑ;
Πώς αντιδρούν απέναντι σε διαστηµικούς πειρατές, νοήµονα αστροσκάφη, ντρόουν, λεπτούς σούµο σάι και τέρατα όπως ο Τσιπουρόσαυρος Ρεξ;
Ποια είναι η θαυµατουργή ιδιότητα των «ουφόψαρων»;

Μάχες, φιλίες, προδοσίες, συγκρούσεις, διαφορετικά όντα και κόσµοι, οι ανατροπές, η αγωνία, το άγνωστο κι ένας έρωτας έξω απ’ τον χώρο και τον χρόνο συνθέτουν το πιο χιουµοριστικό, ασυνήθιστο και συναρπαστικό ταξίδι στα πέρατα του σύµπαντος.

Απόσπασμα βιβλίου

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ζούσε ένα αγόρι.
Κατοικούσε στον λίγο πολύ άγνωστο αστερισμό του Τετράγωνου & Πεινασμένου Κυνός, ο οποίος υπάγεται στο διαγαλαξιακό σύμπλεγμα Υπερ-Πλεκτάνη-Ζ6Κ της Ομοσπονδίας των Ορειχάλκινων Σοφιστών Ζιλκ. Συγκεκριμένα, ζούσε στον πλανήτη Μπλου63, στα περίχωρα της μικρής πόλης Αλ-Αχλύ-3081°, και δούλευε στο πανδοχείο Ζεφιράτ ο Τριακοστός Τρίτος, το οποίο περισσότερο έμοιαζε μ’ ετοιμόρροπο στάβλο παρά με «ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μισού αστέρα, δωμάτια σε φτηνές τιμές!», σύμφωνα με τη διαφήμιση της επιχείρησης στην πλατφόρμα Ζούισκ.
Το αγόρι δεν είχε όνομα. Δε γνώρισε ποτέ γονείς ώστε να του δώσουν κάποιο. Η έλλειψη ονόματος, βέβαια, δε δυσκόλευε όσους του απηύθυναν τον λόγο. Άκουγε σε δεκάδες διαφορετικά ονόματα, ανάλογα ποιος τον διέταζε ή του έβαζε τις φωνές κάθε φορά και πόσο αγενής ήταν.
Να μερικά: παιδί, χαμάλη, μικρέ, άχρηστε, υπηρέτη, τιποτένιε, χαμένο, ορφανό.
Οι προσβολές δε σταματούσαν στις προσφωνήσεις. Συχνά γινόταν στόχος για πλήθος πειράγματα και καλαμπούρια. Οι μεταλλωρύχοι του Μπλου63, μόνιμοι θαμώνες στο πανδοχείο του Ζεφιράτ, παρότι δε φημίζονταν για την οξυδέρκειά τους, τ’ αστεία τα ’χαν για ψωμοτύρι. Δυστυχώς, όσο πιο χαζός είναι κανείς, τόσο πιο άνοστο και το χιούμορ του. Και τ’ αστεία των μεταλλωρύχων ήταν οικτρά. Για παράδειγμα: πριν από δυο λεπτά ο Βιγκ ο Ξετσίπωτος, όπως είναι γνωστός στο πανδοχείο και τα ορυχεία περιττόνιου, έδειξε με νόημα το άδειο ποτήρι του και φώναξε στο αγόρι:
«Ε, μουχλάρι! Τι κάθεσαι; Σέρβιρέ με!»
Η παρέα του ξέσπασε σε δυνατά γέλια. Τριγύρω, κι άλλοι μεταλλωρύχοι επαναλάμβαναν τη λέξη χαχανίζοντας. Παίρνοντας θάρρος απ’ την αντίδρασή τους, ο Βιγκ άρχισε να φωνάζει χτυπώντας το τραπέζι με τον πάτο του ποτηριού:
«Μουχλάρι! Ε, μουχλάρι! Μουχλάρι!»
Το αστείο, βέβαια, ήταν άστοχο. Κι αυτό γιατί το μουχλάρι, υποζύγιο των ορυχείων και κοινό είδος χλωροπανίδας στον Μπλου63, είναι ιδιαίτερα οκνηρό φυτόζωο. Στην παροιμιώδη τεμπελιά του οφείλεται εν μέρει κι ότι αδιαφορεί για την υγιεινή του. Δεν περιποιείται το πυκνό του τρίχωμα, με αποτέλεσμα να φυτρώνουν και να ευδοκιμούν πάνω του πλήθος μύκητες και μούχλα, την οποία ποτίζει ο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά ιδρώτας του.
Απεναντίας, το αγόρι δίχως όνομα μόνο ακαμάτη δεν ταίριαζε να το αποκαλούν. Σηκωνόταν στις έξι τα χαράματα κι έπιανε δουλειά αμέσως, μέχρι αργά το βράδυ στις είκοσι οχτώ, όταν το εστιατόριο του πανδοχείου έκλεινε. Συχνά αναγκαζόταν να μένει ξύπνιος και μέχρι τις τριάντα δύο, την τελευταία ώρα του ρολογιού, περιμένοντας στην υποδοχή για νυχτερινούς ταξιδιώτες. Οπότε η σύγκριση με μουχλάρι φάνταζε παράταιρη….

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μελικέρτης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.
Είναι Dr. Δημιουργικής Γραφής του Royal Holloway, University of London.
Από τις Eκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το 2017 το πρώτο του βιβλίο για παιδιά με τίτλο Ο Γιγαντοκυνηγός.
Site: www.dmelicertes.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Σειρά: Μυθιστορήματα Φαντασίας
Ηλικία: 9+
Κατηγορία: Νεανικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας
ISBN: 9789601675855


Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ουφόψαρα – Στα πέρατα του σύμπαντος του Δημήτρη Μελικέρτη, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στις 13:00.

> Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ελευθέριος Γείτονας, ιδρυτής και γεν. διευθ. των Εκπαιδευτηρίων.
> Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν θεατρικά, μουσικά και αφηγηματικά μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ενώ θα παρέμβει ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-εκπαιδευτικός Γιώργος Κιούσης.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 9 ετών και άνω
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24 – Αθήνα).


Σχολιάστε εδώ