Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στη Μεταπολίτευση – Μόνη λύση οι εκλογές

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στη Μεταπολίτευση – Μόνη λύση οι εκλογές

-Συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στον Ant1

Ως πρωτόγνωρο για τη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας – ανοχής, η βουλευτής Α’ Αθήνας και τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας πως  «το μόνον που θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια κυβέρνηση είναι να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αντ1, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως θα ήταν κωμικά όσα συμβαίνουν μεταξύ των κ. Τσίπρα και Καμμένου εάν, ουσιαστικά, δεν υπονόμευαν την ίδια την πορεία της Ελλάδας. «Είμαστε μία χώρα στην εντατική, με μία οικονομία ασθενική και εκτός αγορών, με τα επιτόκια να ανεβαίνουν, με εθνικά θέματα ανοικτά, με μία θεσμική και δημοκρατική κρίση και ασχολούμαστε νυχθημερόν με τον κ. Καμμένο και τις παραληρηματικές του δηλώσεις» επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η ανερμάτιστη κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Η βουλευτής Α’ Αθήνας υποστήριξε ότι η Ν.Δ. διατηρεί θεσμικά στα χέρια της το δικαίωμα της υποβολής πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ενώ αποδόμησε το success story της κυβέρνησης εις ότι αφορά τα μνημόνια και την άσκηση της εξουσίας: «O κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τρίτο μνημόνιο. Είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση, μέρος της ιστορίας των μνημονίων. Για όλα αυτά, μετά από 4 χρόνια, έχουν να κάνουν και έναν μεγάλο απολογισμό. Αντί να παράγουν έργο υπέρ του ελληνικού λαού, ο μόνος στόχος τους ήταν να παράγουν εντάσεις, να δημιουργούν πόλωση και να σπέρνουν διχόνοια».

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα και τις πιέσεις προς τη Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως «κάθε κυβέρνηση, κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να σκέφτεται το καλό της χώρας και των πολιτών της. Αυτή είναι η επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας και αυτό θα διαμηνύσει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στην κα Μέρκελ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Σχολιάστε εδώ