Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

♦ Ανοιχτά όλα τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο ♦ Κλειστά σε Συκιές και Πεύκα ♦ Αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη ♦ Όλο το βάρος στην εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης στις σχολικές μονάδες ♦ Κανονικά λειτουργούν από σήμερα όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί

Στην απόφαση να παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεν Νεάπολη και Αγ. Παύλο ανοιχτά και στις δε Συκιές και στα Πεύκα κλειστά κατέληξε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και εκτιμήσεις της κατάστασης.

Η τελευταία σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν, κατέληξε στην παραπάνω απόφαση αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα και την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών.

«Μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του δήμου μας, αλλά και με ανταπόκριση ιδιωτών εθελοντών, καθαρίστηκε η πλειοψηφία των δρόμων του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά τις έκτακτες και έντονες καιρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, και έχοντας εξετάσει όλα τα δεδομένα, και με τη σχετική γνώμη των διευθυντών των σχολείων, αποφασίσαμε στη Νεάπολη και στον Αγ. Παύλο όλα τα σχολεία να παραμείνουν αύριο ανοιχτά, ενώ στις Συκιές και στα Πεύκα όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό μόνο για λόγους ασφαλείας καθώς υπάρχουν λίγα χιόνια παγωμένα στους γύρω δρόμους», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά την πολύωρη σύσκεψη.

Αυτό, άλλωστε, ήταν και το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε σήμερα τη διοίκηση του δήμου καθώς το ενδιαφέρον της εστιάστηκε στην εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης στα σχολικά συγκροτήματα με τον καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων. Παρά τις εντατικές προσπάθειες των συνεργείων του δήμου, το πρόβλημα παρέμεινε ιδιαίτερα σοβαρό στα Πεύκα και στις Συκιές λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που διατήρησαν παγωμένες επιφάνειες στις εξωτερικές εξόδους και στα σημεία πρόσβασης στα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού μαθητών και συνοδών.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 40 συνεργεία του δήμου έδιναν από χθες μάχη για τον καθαρισμό των χώρων και τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων, σκορπώντας αλάτι στις εισόδους, στα σκαλοπάτια και στις αυλές ώστε να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς πρόσβασης από τους μαθητές.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, «το θέμα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και διαρκώς εξετάζονται όλα τα στοιχεία που προκύπτουν ώστε να επανέλθουμε με νεώτερη απόφασή μας». Να σημειωθεί ότι αύριο το απόγευμα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη

κατά την οποία θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και θα ληφθεί η ανάλογη απόφαση για τα σχολεία.


Σχολιάστε εδώ