Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία»

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία»

Η κυβέρνηση διαθέτει τις απαιτούμενες πλειοψηφίες στη Βουλή για κάθε περίπτωση, και στο ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης και για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε από το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα αυτό απευθύνεται προς τη ΝΔ, την οποία κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να καταθέσει εφόσον το επιθυμεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι σχέσεις του κόμματος με τους ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση αύριο Τρίτη μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου, ενώ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιβεβαιώθηκε το ενδεχόμενο να έρθει πιο νωρίς για κύρωση στη Βουλή, δηλαδή πριν τον Μάρτιο. «Για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι για την Τετάρτη έχει συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα και την εκτελεστική επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Πάνος Καμμένος.

Η συμφωνία είναι σίγουρο ότι θα επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία και πάντως μεγαλύτερη από τις 151 ψήφους, δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ