Ληστεία 40 εκατομμυρίων…

-Μπλόκο από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Βρήκαν πηγή στη ΔΕΗ για να βουλώσουν την τεράστια τρύπα των ζημιών, οι οποίες στο εννιάμηνο του χρό­νου που έφυγε είχαν φτάσει στα 255,1 εκατ. ευρώ από 82,6 εκατ. ευρώ το α­ντίστοιχο διάστημα του 2017.

Έβαλαν «χαράτσι» ένα ευρώ στους πελάτες της ΔΕΗ που θέλουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τυπωμένο στο χαρτί και όχι ηλεκτρονικά, με το… επιχείρημα ότι η εκτύπωση του λογαριασμού έχει κόστος. Αυτό δεν ίσχυε, όμως, και όλα τα προηγούμενα χρόνια; Το συνολικό ποσό που θα εισπράξει η ΔΕΗ από το «χαράτσι» (το οποίο δεν έχει καμία διαφορά από ληστεία) ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Πέραν του ότι πολύ μεγάλος αριθμός πελατών της ΔΕΗ δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν έχει γνώση της ψη­φιακής διαδικασίας λόγω μεγάλης ηλικίας, δεν είναι κίνητρο για τα 7.000.000 των πελατών της το ένα ευρώ, επισημαίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος με επιστολή του καλεί τη ΔΕΗ «να μην προβεί σε χρέωση με ένα ευρώ των έγχαρτων λογαριασμών, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στη μείωση κατά ένα ευρώ κάθε λογαριασμού κατανάλωσης εφόσον ο πελάτης / καταναλωτής επιλέξει την ηλεκτρονική αποστολή ένα­ντι της έγχαρτης».

Που σημαίνει ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ έπεσε στον λάκκο που είχε ανοίξει για τους καταναλωτές.


Σχολιάστε εδώ