15 διεκδικούν τον Δήμο της Θεσσαλονίκης!

15 διεκδικούν τον Δήμο της Θεσσαλονίκης!

«Τσουνάμι»… μνηστήρων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η αποχώρηση του Γ. Μπουτάρη –ο οποίος θα ήταν από τα φαβορί αν κατέβαινε εκ νέου υποψήφιος– καθώς και η απλή αναλογική έχουν διεγείρει τις φιλοδοξίες αρκετών.

Περισσότερων από κάθε άλλη φορά, αφού εκείνοι που έχουν αποφασίσει ή έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα ξεπερνούν τους 15 και τείνουν να φτάσουν τους 20!

Από τον χώρο της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς, εκτός από τον Ν. Ταχιάο, που έχει εξασφαλίσει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Γ. Ορφανός, ο πρώην νομάρχης Π. Ψωμιάδης, ενώ ακούγονται ακόμη τα ονόματα των Ζέρβα, Αηδονόπουλου, Μωυσίδη. Από την Κεντροαριστερά η Κ. Νοτοπούλου, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην βουλευτής Σπ. Βούγιας, ο Μ. Τρεμόπουλος, αλλά και οι Ζαρουτιάδης, Γούλα, Λαγγινίδης.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον Σ. Ζαριανόπουλο, ενώ συζητούνται επίσης τα ονόματα των Στ. Καλόγηρου, Γ. Νασιούλα κ.ά. Το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιο, η Εύα Καϊλή αρνήθηκε παρά τις πιέσεις, οπότε αναζητούν άλλο πρόσωπο.

Τέλος, ούτε το Ποτάμι έχει ανοίξει τα χαρτιά του, το πιθανότερο είναι να μην κατεβάσει δικό του υποψήφιο, αλλά να στηρίξει κάποιον από τους παραπάνω.


Σχολιάστε εδώ