Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση – Άλλη τροπή παίρνει η υπόθεση Novartis

Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση – Άλλη τροπή παίρνει η υπόθεση Novartis

-Σκληρή επίθεση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Πολάκη

Νέα επεισόδια στη σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης που έχει πυροδοτήσει το σκάνδαλο με τη Novartis αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται αποφασισμένες να συνεχίσουν στους ίδιους υψηλούς τόνους. Από την κυβέρνηση επιμένουν ότι πρόκειται για «σκάνδαλο μεγατόνων» και προαναγγέλλουν νέες αποκαλύψεις και διώξεις ακόμη και σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Από την άλλη, Νέα Δημοκρατία πρωτίστως και δευτερευόντως το Κίνημα Αλλαγής θα ε­ντείνουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για υπονόμευση των θεσμών και έκνομες πράξεις. Την ίδια στιγμή οι εμπλεκόμενοι, προεξάρχοντος του Αντ. Σαμαρά και του Άδ. Γεωργιάδη, θα επιμείνουν στη θεωρία της σκευωρίας και της ποδηγέτησης της δικαιοσύνης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις γύρω από τον μέχρι πρότινος προστατευόμενο μάρτυρα Ν. Μανιαδάκη σε συνδυασμό με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης αιφνιδίασαν σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση, καθώς έδωσαν μια άλλη τροπή στην υπόθεση με τη Novartis. Ταυτόχρονα όμως έδωσαν την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηλιτεύσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από πλευράς δικαιοσύνης, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι είναι αυτή που υπαγορεύει τις κινήσεις των αρμόδιων εισαγγελέων.

Λάδι στη φωτιά έριξε με τις δηλώσεις του ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της ανάκρισης του ζητήθηκε να καταθέσει ότι παραλήπτες μεγάλων ποσών από τη Novartis ήταν οι Αντ. Σαμαράς, Άδ. Γεωργιάδης και Ανδρ. Λοβέρδος. Κάτι που –όπως ήταν αναμενόμενο– προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις ιδιαιτέρως των δύο πρώτων. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε ευθέως για «σκευωρία», ενώ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτόξευσε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, ενώ… απείλησε και τον ίδιο των πρωθυπουργό για παραπομπή «επί εσχάτη προδοσία»!

Στη διαμάχη ενεπλάκη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ο οποίος σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στα social media δεν περιορίσθηκε στις επιθέσεις του κατά Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής. Έστρεψε τα πυρά του και κατά των δικαστών, κατονομάζοντας μάλιστα ορισμένους εξ αυτών με την κατηγορία ότι καθυστερούν σκοπίμως τις έρευνές τους για συγκεκριμένες υποθέσεις (ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά.).

Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «το ολίσθημα του εν λόγω υπουργού να αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών συνιστά θεσμική εκτροπή, δεδομένου ότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών». Εκφράζει ακόμη την προσδοκία ότι ως επικεφαλής της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός «θα αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες θα πλήττουν τη Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου».

Επίσης, η Ένωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ότι «οι δημόσιες αναρτήσεις του κ. Πολάκη, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά, εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος».


Σχολιάστε εδώ