Σε τροχιά διάλυσης οι ΑΝΕΛ

Σε τροχιά διάλυσης οι ΑΝΕΛ

-Πληρώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε τροχιά διάλυσης έχουν μπει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και όλα δείχνουν ότι ο χρό­νος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα – η κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή θα είναι κομβικής σημασίας για τις εξελίξεις που θα επακολου­θήσουν. Την ίδια στιγμή ο Π. Καμμένος, υιο­θετώντας ρητορική υψηλών τόνων έναντι της Τουρκίας, επιχειρεί να ενισχύσει (αναδομήσει) το πατριωτικό προφίλ του και να ανακόψει την κα­θοδική πορεία του κόμματος. Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί αναστάτωση και απογοήτευση, ενώ εντείνονται οι τάσεις φυγής στελεχών ανά την επικράτεια.

Η αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολούθησε ο Π. Καμμένος στο ζήτημα των Σκοπίων –διαφωνώ με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση να την υλοποιήσει– έχουν φέρει σε δεινή θέση τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οδηγούν δε στην έξοδο δύο ή και περισσότερους βουλευτές που διαφωνούν με τις θέσεις του και εμφανίζονται αποφασισμένοι να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία. «Οι μεμονωμένοι βουλευτές που θα διασπάσουν το ενιαίο (;) μέτωπο θέτουν εαυτόν ε­κτός κόμματος», το μήνυμα του κ. Καμμένου, διά στόματος του εκπροσώπου Θ. Τοσουνίδη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα ότι κανείς εκ των σημερινών βουλευτών των ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να περιληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, όποιος από τους βουλευτές υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα μπο­ρεί να βρει καταφύγιο στο κυβερνών κόμμα προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.

«Θα ψηφίσω τη Συμφωνία και στη συνέχεια θα παραι­τηθώ από το βουλευτικό αξίωμα», έχει ξεκαθαρίσει ο Θ. Παπαχριστόπουλος. Παρά τις «προκλήσεις» από την πλευρά των Μέσων Ενημέρωσης η Ελ. Κουντουρά απέφυγε μέχρι σήμερα να διαψεύσει τις πλη­ροφορίες που τη θέλουν να υπερψηφίζει τη Συμφωνία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ανταποκρίθηκε και στο σχετικό… αίτημα του κ. Καμμένου, που της ζήτησε να αποσαφηνίσει τη θέση της για το… καλό του κόμματος. Ερω­τηματικό η στάση που θα τη­ρήσει ο… απρόβλεπτος Κ. Ζουράρις, ενώ ο εξωκοινοβουλευτικός Τ. Κουίκ έχει προ πολλού θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Και μέσα στη… σύγχυση (κακό χωριό τα λίγα σπίτια…) προέκυψε και το αλαλούμ με τον Π. Σγουρίδη. Ο τελευταίος, υπό την επήρεια των πολεμικών ιαχών του κ. Καμμένου έναντι της Τουρκίας, προέ­βλεψε ότι τυχόν θερμό επεισόδιο θα φέρει πίσω την κύρωση της Συμφωνίας με τα Σκόπια από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τουτέστιν, αν έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία, το τελευταίο που θα μας απασχολεί είναι να ικανοποιήσουμε τις… εθνικιστικές ορέξεις του Ζ. Ζάεφ. «Θεωρίες φαντασίας τα περί θερμού επεισοδίου, που δεν ωφελούν τη χώρα», ήταν το… σχόλιο του κ. Καμμένου, με το οποίο έστειλε… αδιάβαστο τον αντιπρόεδρό του. Έξαλλος ο τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του με sms στο κινητό του προέδρου των ΑΝΕΛ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα παραμείνει… πιστός στρατιώτης του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ