Τάξη και ασφάλεια, οδηγός του Κυριάκου

Τάξη και ασφάλεια, οδηγός του Κυριάκου

-Για ιδεολογικούς λόγους δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα κρούσματα ανομίας, που αυξάνονται

Στην προμετωπίδα της αντιπολιτευτικής ρητορικής της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν τα ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών, που θα αποτελέσουν –κατά τα φαινόμενα– και έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της στην πορεία προς τις εκλογές. Εκτιμούν δε ότι το κλίμα ανομίας που επικρατεί (και διευρύνεται) θα βαρύνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση που θα πάρουν οι πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, που είτε από αδυναμία είτε –πολύ χειρότερα– για ιδεολογικούς λόγους δεν αντιμετωπίζει δραστικά και αποτελεσματικά τα αυξανόμενα κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας. Ως εκ τούτου, οι ευκαιρίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκήσει κριτική και να στηλιτεύσει την αδράνεια των αρμόδιων (υπουργών – διωκτικών αρχών) θα είναι συχνές και επαναλαμβανόμενες τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικά είναι τα όσα διαδραματίσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τη βόμβα στην καρδιά της Αθήνας, έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, που από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στον Πειραιά αλλά και τις συμπλοκές στη περιοχή της Ομόνοιας, τις αναρίθμητες ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές ανά την επικράτεια.

Η βόμβα στον Άγιο Διονύσιο ήταν το έναυσμα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «πρωτόγνωρο αίσθημα ανασφάλειας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία». Ακολούθησε στο ίδιο μήκος κύματος, σε πιο έντονο ύφος, η… μισή Νέα Δημοκρατία. Λ. Αυγενάκης, Β. Κικίλιας, Ν. Δένδιας, Μ. Χαρακόπουλος, Ι. Φωτήλας, κ.ά., στηλίτευσαν την… ανικανότητα και την ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και κορυφαία, δεν συμφωνούν απόλυτα με τους υψηλούς τόνους που έχει υιοθετήσει η ηγεσία, καθώς –όπως σημειώνουν– η έξαρση της εγκληματικότητας έχει να κάνει με άλλους, σοβαρούς οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Δεν είναι… συνέπεια της ικανότητας ή μη της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών.

Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, ασκώντας αυτού του είδους την κριτική, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη μέρα, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας». Θα τα βρούμε μπροστά μας όλα αυτά», τονίζουν, ενώ θεωρούν εκτός πραγματικότητας παλαιότερες δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε τονίσει σε έναν μήνα θα… καθαρίσει τα Εξάρχεια.


Σχολιάστε εδώ