Ακόμη δεν βρήκαν λύση για τον «νόμο Κατσέλη»

Ακόμη δεν βρήκαν λύση για τον «νόμο Κατσέλη»

Εδώ και μήνες πολλούς γνωρίζουν όλοι στην κυβέρνηση, με πρώτους τους οικονομικούς υπουργούς αλλά και το Μαξίμου, ότι η 31η Δεκεμβρίου 2018 ήταν η τελευταία μέρα για τον σωτήριο «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που δεν μπορεί η τράπεζα να τη βγάλει σε πλειστηριασμό όταν έχει αξία μέχρι 280.000 ευρώ.

Βδομάδες τώρα, δήθεν τρέχουν υπουργοί και τραπεζίτες για να δουν πώς και με ποιες ανώδυνες αλλαγές θα παραταθεί η ισχύς τού εν λόγω νόμου.
Και τελικά η… λύση στην οποία κατέληξε η σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στο Μαξίμου ήταν η παράταση του νόμου της Λούκας Κατσέλη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Και μετά υπάρχει χρόνος για νέα παράταση…

Άξιος ο μισθός όλων… Πολιτικών και τραπεζιτών…

Ποια πρόταση συζητούν…
Στη σύσκεψη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ήταν παρών και ο πρωθυπουργός, ο οποίος περιέγραψε το βασικό εργαλείο για τη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων με ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο προβλέπει την επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της Πολιτείας και διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών με επιμηκύνσεις και «κούρεμα».


Σχολιάστε εδώ