«Σκούπα» στο Δημόσιο σχεδιάζει η ΝΔ

«Σκούπα» στο Δημόσιο σχεδιάζει η ΝΔ

-«Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να πάνε τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», λέει ο Μητσοτάκης

Την… πόρτα της εξόδου σε εκατοντάδες στελέχη που τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά στον δημόσιο τομέα την περίοδο 2015 – 2019 θα δείξει η Νέα Δημοκρατία όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα, δε, θα ξεκινήσει την επομένη κιόλας των εκλογών, καθώς πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να «απαλλάξει» το κράτος από πρόσωπα που τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις, ως επί το πλείστον χωρίς προϋποθέσεις και με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα.

Ταυτόχρονα –αναφέρουν οι πληροφορίες– θα ξεκινήσει και ένας εκτεταμένος έλεγχος όσον αφορά τις αποδοχές (μισθοί, υπερωρίες, ταξίδια, μπόνους κ.ά.) που απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια έμπιστοι του κόμματος. Με σκοπό όπου υπάρχουν προκλητικές αμοιβές, παρατυπίες, σπατάλες, κ.λπ., τα στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα προκειμένου να διαπιστώσουν οι πολίτες «τα όργια που έγιναν με χρήματα του κράτους από το 2015 μέχρι σήμερα», όπως χαρακτηριστικά λένε από την Πειραιώς.

Ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει ριζικές αλλαγές σε όλες τις θέσεις αιχμής και για έναν επιπλέον λόγο: Για να αποφύγει κρούσματα υπονόμευσης της κυβερνητικής προσπάθειας από πρόσωπα που διορίσθηκαν ή προή­χθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αυτά που δεν είναι ενταγμένα σε αυτόν. Στην Πειραιώς θεωρούν δεδομένο ότι αν παραμείνουν στις θέσεις όχι μόνο θα βάζουν ε­μπόδια σε κάθε νέο εγχείρημα που θα γίνεται στον τομέα ευθύνης τους, αλλά επιπλέον θα λειτουργούν και ως «βαποράκια» του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας λεπτομερώς όσα συμβαίνουν.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να πάνε τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», φέρεται να είναι η προσφιλής αναφορά του κ. Μητσοτάκη. Πρόθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον μετά τις εκλογές αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι να ρίξει άπλετο φως στο «σκάνδαλο» των μετακλητών υπαλλήλων. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους, μόνο ότι έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και συνεχίζει να αυξάνεται. Ο έλεγχος θα καταλήξει σε αριθμούς και ποσά και φυσικά τα πλήρη στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Τώρα, όσον αφορά τους συμβασιούχους, πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια, παρά θα περιμένει τη λήξη των συμβάσεων και στη συνέχεια θα θέσει σε νέες βάσεις το όλο ζήτημα. Στο εξής ο αριθμός των συμβασιούχων θα είναι περιορισμένος και μόνο σε τομείς που είναι άκρως απαραίτητοι. Από την Πειραιώς το επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ότι θέμα απολύ­σεων στο Δημόσιο δεν υφίσταται.

Θα ενεργοποιηθεί ωστόσο το μέτρο της μετακίνησης υπαλλήλων, αφού προηγηθεί η πλήρης καταγραφή του προσωπικού που πλεονάζει, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Ούτως ώστε οι όποιες μετακινήσεις να είναι στοχευμένες. Και βέβαια στις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αξιολόγηση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να… ανταμειφθούν οι συνεπείς και οι ικανοί και να δοθούν κίνητρα στους υπόλοιπους να βελτιωθούν. Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις ως προς αυτό το ζήτημα, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν όταν έρθει η κρίσιμη ώρα.

Φωτό: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ