«Παγίδα» με το πρωτάθλημα!

«Παγίδα» με το πρωτάθλημα!

-Η Super League δηλώνει ότι θα ξαναρχίσει στις 12 του μήνα αλλά οι διαιτητές δεν ξεκαθαρίζουν αν θα σταματήσουν την αποχή

Η Super League πήρε τις αποφάσεις της για την αναβληθείσα 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά το ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να οριστεί για το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου η αγωνιστική που αναβλήθηκε, μετά την αντίδραση των διαιτητών για τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου.

Βέβαια μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν και οι ίδιοι οι διαιτητές, καθώς έχουν πει πως η αποχή τους είναι επ’ αόριστον, ενώ υπάρχει και μια καθοριστική συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων πως η 16η θα μεταφερθεί κατά μία εβδομάδα, άρα και όλο το πρωτάθλημα.

Η Nova ήταν αντίθετη στην εμβόλιμη αγωνιστική και πέρασε αυτό που ήθελε (όπως και η ΕΡΤ), με τη Λίγκα να αναγκάζεται να μεγαλώσει το πρόγραμμα κατά μία εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με ψήφους 13-3 (Ολυμπιακός, Άρης και Πανιώνιος ζήτησαν να γίνει εμβόλιμη).
Ιδιαίτερα από πλευράς των Πειραιωτών υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, αφού, όπως τονίζεται, εκτός του ότι η απόφαση είναι κόντρα στον ΚΑΠ, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και δεν διευκολύνεται η προσπάθεια ενός ελληνικού συλλόγου να χαρίσει και άλλες διακρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των 32 του Europa League και θα δώσουν τέσσερα ματς σε διάστημα δέκα ημερών, δηλαδή τα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς και τα δύο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Στις 14 Φεβρουαρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την Ντιναμό στο «Καραϊσκάκης» και στις 17/18 Φεβρουαρίου θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τρεις μέρες αργότερα είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς με τους Ουκρανούς στο Κίεβο και στις 24/25 Φεβρουαρίου οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οι διαιτητές να αποφασίσουν συνέχιση της αποχής; Η Super League ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη αναβολή στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και θα ζητήσει από ΚΕΔ και ΕΠΟ να οριστούν σε όλα τα ματς ξένοι διαιτητές, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά.

Σε αυτήν την περίπτωση μένει να φανεί τι θα γίνει και με τους προγραμματισμένους αγώνες του Κυπέλλου (8-10/1).


Σχολιάστε εδώ