Μας χορεύει στο ταψί ο Ζάεφ…

Μας χορεύει στο ταψί ο Ζάεφ…

-Η Βουλγαρία κόντρα στα Σκόπια

O κ. Ζάεφ συνεχίζει να εμπαίζει την Ελλάδα δηλώνοντας κάθε λίγο και λιγάκι ότι με τη Συμφωνία που πέτυχε κερδίζει τη «μακεδονική ταυτότητα», η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Αυτό που είναι εξευτελιστικό είναι ότι πλέον και ο ίδιος δεν κρύβει ότι και ο νόμος για την αμνηστία, τον οποίο προώθησε στη Βουλή, έγινε για να εξασφαλίσει τις ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης…

Οι δηλώσεις αυτές απλώς επιβεβαιώνουν ότι λείπει η αναγκαία νομιμοποίηση και στην άλλη πλευρά των συνόρων… και ότι δεν έχει πεισθεί μια σημαντική πλειοψηφία στη γειτονική χώρα για την ορθότητα της Συμφωνίας, την οποία θα υποστηρίξει στην εφαρμογή της. Αλλά η αποδοχή της στην άλλη πλευρά θα είναι αποτέλεσμα στυγνών εκβιασμών και αδίστακτων συναλλαγών. Μια Συμφωνία που ηθικά και πολιτικά θα παραμένει πάντοτε στον αέρα…

Και ενώ στην Αθήνα μάλλον ουδείς ασχολείται με τους ισχυρισμούς του κ. Ζάεφ, ενώ ορισμένοι πανηγυρίζουν κιόλας για την αποδοχή, εκ μέρους της χώρας μας, της ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας» και όλων των στοιχείων που συγκροτούν «μακεδονική ταυτότητα», στη Βουλγαρία έχουν άλλη αίσθηση και αντίληψη.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ εξέφρασε τη διαφωνία του για τον γοργό ρυθμό της διαδικασίας ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, γιατί, όπως είπε, γίνεται εις βάρος της χώρας του. Και εξέφρασε την προσωπική γνώμη ότι δεν είναι σωστή για τη Βουλγαρία η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Αν συνυπολογίσουμε τη θέση που είχε εκφράσει και ο υπουργός Άμυνας και άλλοι βούλγαροι πολιτικοί, που διαφωνούν απολύτως με την αποδοχή και νομιμοποίηση της «μακεδονικής γλώσσας», είναι εντυπωσιακό ότι η Βουλγαρία δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αποτροπή κατοχύρωσης και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ «μακεδονικής ταυτότητας», η οποία θα νομιμοποιηθεί μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ