Στο στόχαστρο του Ισραήλ ο Τραμπ

Στο στόχαστρο του Ισραήλ ο Τραμπ

-Ξαφνικά, αγάπησε τον Ερντογάν και γίνεται χαμός στην Αμερική

Άνω – κάτω έχει κάνει την Αμερική ο Πρόεδρός της Ντόναλντ Τραμπ. Λειτουργεί σαν επιχειρηματίας που ανέλαβε να διοικήσει μια επιχείρηση, η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πουλάει… Και αυτό το ζει στο πετσί του τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ με τις ξαφνικές αγάπες του Τραμπ με τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγες βδομάδες τα έφτιαξε με τον αντίπαλο της Αμερικής, τον ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν, και του παράγγειλε S-400, εκβιάζοντας την Ουάσινγκτον γιατί δεν του δίνει τους Patriot που θέλει.

Και το αποτέλεσμα ήταν να τα βάλει με το Ισραήλ, που ήταν ο κυριότερος σύμμαχός τους στην καυτή περιοχή της Μέσης Ανατολής, και να ξεσηκωθούν εναντίον του όλες οι εβραϊκές οργανώσεις της Αμερικής, που μέχρι σήμερα στήριζαν τον Τραμπ. Μάλιστα, ένας από τους κυριότερους παράγοντες του εβραϊκού λόμπι, ο πρόεδρος του American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, σε δήλωσή του τονίζει:

«ΘΕΕ μου! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά βοήθεια από τον Ερντογάν της Τουρκίας. Ο Μπους και ο Ομπάμα προσπάθησαν. Τους έπαιξε όπως τα βιολιά. Ο Ερντογάν θα κυνηγήσει τους Κούρδους που μόλις προδώσαμε. Θα προωθήσει την ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελ­φότητας. Και θα συνεχίσει να καταλαμβάνει το 40% της Κύπρου, να παρενοχλεί την Ελλάδα και να απειλεί το Ισραήλ, που είναι φίλοι της Αμερικής».

Ώρα να μας μάθει ο Ερντογάν πώς παίζεται το παιχνίδι που λέγεται «εξωτερική πολιτική»…


Σχολιάστε εδώ