Σφίγγα η Φώφη για τους επώνυμους υποψηφίους

Σφίγγα η Φώφη για τους επώνυμους υποψηφίους

Κρατάει ακόμα κλειστά πολλά από τα χαρτιά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά όσον αφορά το πού θα πολιτευθούν επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος. Επιπλέον, προσπαθεί να αποφύγει τη συμπίεση και τον διεμβολισμό της Κεντροαριστεράς τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, επιμένοντας κατ’ αρχήν στην πολιτική των ίσων αποστάσεων και στη σταθεροποίηση ενός τρίτου, εναλλακτικού πόλου εξουσίας.

Η κ. Γεννηματά χειρίζεται πλέον προσωπικά την υπόθεση πέντ’-έξι κορυφαίων και με ιδιαίτερη βαρύτητα στελεχών του ΚΙΝΑΛ και θα ανοίξει τα χαρτιά της για το πού και πώς θα πολιτευθούν όταν είναι ώριμες οι συνθήκες, ενώ θα εξαρτηθεί και από το πώς θα τοποθετηθούν έναντι της Συνθήκης των Πρεσπών όταν αυτή έλθει στη Βουλή. Μάλιστα συνεργάτες της θεωρούν πολύ συμβολική και καθοριστική τη στάση αυτών των στελεχών στο Σκοπιανό και ειδικά σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλο, που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας αν ο πρωθυπουργός δεσμευτεί πως θα κηρύξει εκλογές αμέσως μετά.

Ουσιαστικά, όπως σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης αρχίζει πλέον από την αρχή, ενώ ως πιθανοί πλέον υποψήφιοι φέρονται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας και η Καλυψώ Γούλα, από τους ιδρυτές της «Πρωτοβουλίας», της οποίας ηγήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εξάλλου, όπως έγραφε από την προηγούμενη βδομάδα το «Π», ο έτερος ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ναι μεν έχει αρχίσει να κινείται στην πρώην Β’ Αθήνας (πιθανόν υποψήφιος στον Δυτικό ή στον Βόρειο Τομέα), ωστόσο αναμένεται να έχει μια τελική συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς διατηρεί κάποιες σκέψεις για το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ