Νέα δημοσκόπηση: Νέα μέτρα «βλέπει» το 37,5% – Σημίτης: Αναπόφευκτη η προσφυγή στον ESM

Νέα δημοσκόπηση: Νέα μέτρα «βλέπει» το 37,5% – Σημίτης: Αναπόφευκτη η προσφυγή στον ESM

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, εκφράζεται ο φόβος ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά την έξοδο από το μνημόνιο.

Αθροιστικά, το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Ακόμη στη δημοσκόπηση το 30% των ερωτηθέντων θέλουν να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019, το 32% με ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, ενώ το 31,3% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά. Με άλλα λόγια, το 62% ζητεί πρόωρες εκλογές.

Σημίτης: Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος συνέδεσε ολόκληρη την πολιτική του πορεία με τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ, αναλύει, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», το ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη.

Δεν συμφωνεί με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η μεταμνημονιακή εποχή ξεκίνησε με τη χώρα απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης περιόδου. «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» προβλέπει.


Σχολιάστε εδώ