Tσίπρας: Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ολοκληρωμένο στο 95%

Tσίπρας: Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ολοκληρωμένο στο 95%

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, τον οποίο επιθεώρησε.

Τα κυριότερα σημεία του χαιρετισμού:

>Στόχος μας το 2020 η Θεσσαλονίκη να έχει έναν ολοκληρωμένο συγκοινωνιακό σχεδιασμό και ένα λειτουργικό συνδυασμό Αστικών και Υπεραστικών συγκοινωνιών με ταυτόχρονη ενσωμάτωση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ.

>Το Μετρό Θεσσαλονίκης παύει να είναι λόγια. Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του και μέσα στο 2019 ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία. Μια σημαντική υποδομή παραδίδεται σταδιακά και βάζει στις ράγες τη νέα λαμπρή ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

 


Η Θεσσαλονίκη μετεξελίσσεται σε διεθνές κέντρο


>Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε.

>Κατορθώσαμε να ολοκληρωθεί το έργο και ταυτόχρονα να αναδείξουμε, να προστατεύσουμε, να σεβαστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σπάσαμε τα ψευτοδιλήμματα της συντήρησης και των συμφερόντων. Το ψευτοδίλημμά που έλεγαν ή αρχαία ή ΜΕΤΡΟ, το μετατρέψαμε και σε αρχαία και σε ΜΕΤΡΟ.

>Υλοποιούμε υποδομές που δίνουν τα όπλα στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα να γίνει το οικονομικό, παραγωγικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται το έργο της διπλής ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Φωτο:twitter/primeminister


Σχολιάστε εδώ