Μέτωπο κυβέρνησης με Αλαφούζο και Μαρινάκη

Μέτωπο κυβέρνησης με Αλαφούζο και Μαρινάκη

Έναν νέο κύκλο σύγκρουσης ανάμεσα στον ΣΚΑΪ και την κυβέρνηση άνοιξε η έκρηξη της βόμβας στις εγκαταστάσεις του Νέου Φαλήρου. Από την τρομοκρατική επίθεση υπήρξαν τεράστιες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής».

Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση, με το επιχείρημα πως έχει στοχοποιήσει τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως εξαιτίας αυτής της στάσης του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, που παραγνωρίζει την καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης από την κυβέρνηση, το εμπάργκο των βουλευτών του κόμματος θα συνεχιστεί. Προφανώς και εκείνο της ΝΔ προς την ΕΡΤ, αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΣΚΑΪ είναι πολυετής και ανάλογη με την ένταση των πολιτικών περιστάσεων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε και από την αποτυχία ως σήμερα μεταβίβασης του Παναθηναϊκού, που έγινε με την υπόδειξη και υποστήριξη της κυβέρνησης, ενώ στη μνήμη παραμένει και η σύγκρουση από την εποχή της αδειοδότησης. Η κυβέρνηση πάντως έχει να αντιμετωπίσει πλέον δύο αντιπάλους, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ