Μάτια στις Σκιές

Μάτια στις Σκιές


Συγγραφέας
Αργυρώ – Μαρία Βενιού


Τι θα έκανες εάν σε κυνηγούσαν σκιώδεις, τρομακτικές παρουσίες σχεδόν όλη σου τη ζωή;

Η Δανάη, διαβαίνοντας ανάμεσα σε κόσμους, ανακαλύπτει τι είναι οι Σκιές και τι θέλουν από εκείνη. Μαζί με ένα πρώην άστεγο κορίτσι και τη μοναδική της φίλη, Ειρήνη, βιώνουν την ανακάλυψη και τον τρόμο που μπήκε ύπουλα στη ζωή τους. Πραγματικότητα και μαγεία υφαίνουν μια επικίνδυνη καθημερινότητα, με προδοσίες και ανατροπές. Την ακολουθεί μια αβέβαιη κληρονομιά από το παρελθόν, το παρόν δεν μπορεί να το κατανοήσει και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Τα σημάδια στο σώμα της, μετά από τους εφιάλτες της, μαζί με μηνύματα από ονειρικούς κόσμους, την κάνουν να καταλάβει ότι η μάχη που έρχεται είναι τόσο σημαντική όσο και αμφίρροπη.

Οι Σκιές έχουν επιστρέψει για να μείνουν, πιο δυνατές από ποτέ, και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.


Aποσπάσματα βιβλίου

>> Ενώ τρέχουμε βλέπω τη φιγούρα της να ξεθωριάζει και τις Σκιές γύρω της να δημιουργούν ένα ασαφές περίγραμμα. Προφανώς ο νους δεν μπορεί να επεξεργαστεί κάτι τόσο ξενικό και είναι ο τρόπος του να ερμηνεύσει όσα ανεξήγητα βλέπουν τα μάτια μου. Το τελευταίο πράγμα που προλαβαίνω να δω είναι τα μελί της μάτια να με κοιτάζουν με το βλέμμα του περήφανου στρατιώτη που πέφτει στη μάχη. Κάνω να πάω κοντά της και να την κλείσω στα χέρια μου, αλλά καταλήγω να αγκαλιάζω το κενό. Χάθηκε! Και οι Σκιές μαζί της. Ο δρόμος γύρω έρημος και παγωμένος.

>> Ξαφνικά, ένιωσα μια ριπή αέρα, σαν κάτι να πέρασε ξυστά απ’ το κρεβάτι μου, και γύρισα απότομα να δω. Εκεί ήταν η πρώτη Σκιά. Στεκόταν και με κοίταγε με τα άσπρα μάτια της, χωρίς να κάνει τίποτα. Πάγωσα. Ήθελα να ουρλιάξω, αλλά δεν μπορούσα, κουλουριάστηκα στο κρεβάτι, περίμενα να κάνει κάποια κίνηση. Πλησίασε αργά και ψιθύρισε. «Ήρθα. Δεν με περίμενες και είσαι η μόνη που μπορείς να με δεις. Δεν είμαι απ’ τον κόσμο σου. Δεν υπάρχει μόνο ο κόσμος σου στο εδώ και στο τώρα. Οι δύο κόσμοι μας συνδέθηκαν σήμερα λόγω του πατέρα σου. Είναι μεταξύ των δύο κόσμων – και μόνον εσύ μπορείς να τον βγάλεις. Πολύ καιρό προσπαθούσε να περάσει και τώρα παγιδεύτηκε. Έπαιζε με ξόρκια και δεν του βγήκε σε καλό. Στο δικό σου κόσμο φαίνεται σαν να έχει πέσει σε κώμα. Φροντίσαμε να φανεί σαν ατύχημα. Από σένα θέλουμε το Βιβλίο.»


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αργυρώ – Μαρία Βενιού γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σίφνο. Σπουδάζει Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Ολιστική Υγεία Σκύλων στο British College of Canine Studies, έχει τελειώσει Βοηθός Κτηνιατρικής Κλινικής (Κορέλκο) και είναι Θετική Εκπαιδεύτρια Ζώων.
Επίσης είναι blogger και youtuber απ’ το 2012 και κάνει βίντεο με θέματα της goth/εναλλακτικής σκηνής.
Το 2017 εκδόθηκαν δύο διηγήματά της στις ανθολογίες. «Το Περιστέρι που χαμογελούσε» στην ανθολογία διηγημάτων τρόμου «Εφιαλτικές ιστορίες» ( iWrite), και το «Ευλογία ή Κατάρα» στην Ανθολογία Διηγημάτων με Μάγισσες «Μαγικοί Χοροί» (Συμπαντικές Διαδρομές).
Το 2018 συμμετείχε στην ανθολογία «Μυθικά πλάσματα» με το διήγημα «Η προστάτιδα» (Συμπαντικές Διαδρομές) και στην ανθολογία «Στοιχειωμένος» με το διήγημα «Μέσα στην Ομίχλη» (Συμπαντικές Διαδρομές).
Γράφει στο Wattpad από το 2014.
Επίσης διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στο Nyctophilia.gr και αρθρογραφεί για το Astrolife.gr.

Επικοινωνία με την συγγραφέα: [email protected]
Wattpad: https://www.wattpad.com/user/ArgyroMariaVeniou
Facebook: https://www.facebook.com/argyromariaveniou/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία, Φανταστικό
ISBN 978-618-5253-29-5

Δείτε το trailer


Σχολιάστε εδώ