Στόχος η εξαφάνιση των Αλεβιτών…

Στόχος η εξαφάνιση των Αλεβιτών…

Αντέδρασε προ ημερών η Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Διαδικασία αναγνώρισης χώρου λατρείας, προ του 1955 υφιστάμενου, τυπικής ή άτυπης μορφής οργάνωσης, θρησκείας και δόγματος θρησκευτικών κοινοτήτων (πλην αυτών, των κατ’ άρθρο 3Σ κλιμάτων της Ανατολικής του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας).

Η εγκύκλιος επιχειρεί να βάλει τάξη στη λειτουργία χώρων λατρείας όλων των άλλων θρησκειών και δογμάτων (εκτός της Ορθόδοξης Εκκλησίας) και φυσικά περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις για τον τρόπο αδειοδότησης λειτουργίας των χώρων λατρείας για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, όπου προβλέπει τα εξής:
«Για τα τεμένη και τα μεστζίτ η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον οικείο μουφτή και κατά περίπτωση από τα μέλη της Βακουφικής Επιτροπής, με συνημμένη την απόφαση συγκρότησης ή ορισμού τους κατά τα άρθρα 7, 12 και 24 του ν. 3647/2008 (Α’ 37) ή από τον οικείο πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ), με συνημμένη την αντίστοιχη απόφαση συγκρότησης.

Για τους τεκέδες, τα τζεμ και τα τζεμεβί η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον θρησκευτικό λειτουργό και από τα μέλη της Επιτροπής Αλεβιτών Μουσουλμάνων Θράκης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 81374/Θ1/18-5-2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων».

Και μόνο τότε καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο αντιδρά η Συμβουλευτική, καθώς η πάγια τακτική του προξενείου είναι η απορρόφηση και εξαφάνιση των Αλεβιτών από τη Θράκη, ώστε να επιδιωχθεί όχι μόνο η εθνοτική αφομοίωση όλων των ομάδων που συγκροτούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, αλλά να υπάρξει και θρησκευτική ομοιογένεια, ώστε να διευκολύνεται και ο έλεγχος της μειονότητας από το γνωστό κέντρο, το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, μέσω των ψευδομουφτειών.


Σχολιάστε εδώ