Οι ψηφοθηρικές τροπολογίες δείχνουν εκλογές τον Μάρτιο

Οι ψηφοθηρικές τροπολογίες δείχνουν εκλογές τον Μάρτιο

-Όπως και η προμήθεια άρον άρον του εκλογικού υλικού με απευθείας αναθέσεις

Σ ε πορεία προς τις εκλογές έχουν μπει στην κυβέρνηση και προετοιμάζονται πυρετωδώς. Ισχυρή απόδειξη, ο ορυμαγδός ψηφοθηρικών κατά βάση τροπολογιών που ψηφίσθηκαν από τη Βουλή, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κινήσεις που δείχνουν αγωνία και προ πάντων βιασύνη.

Χαρακτηριστικότερη όλων, η τροπολογία σύμφωνα με την οποία όλες οι προμήθειες (χαρτί για τα ψηφοδέλτια, σφραγίδες κ.ά.), οι εργασίες, οι μεταφορές και οι μισθώσεις που έχουν να κάνουν με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες και με απευθείας αναθέσεις!

Αν οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, όπως… διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, για ποιον λόγο να εγκριθεί τώρα η συγκεκριμένη τροπολογία, και μάλιστα με τη μορφή του… κατεπείγο­ντος; Η κυβέρνηση θα είχε μπροστά της εννέα σχεδόν μήνες για να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Το ότι βιάζεται δείχνει καθαρά ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του πρωθυπουργού είναι να προσφύγει στις κάλπες πολύ νωρίτερα από το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, νωρίτερα ακόμη και από τις εκλογές του Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαφάνεια και με υποψία σπατάλης και κακοδιαχείρισης.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική τροπολογία που «μυρίζει» εκλογές, και μάλιστα πολύ σύντομα. Άλλη προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για όσους δεν διαθέτουν δική τους κατοικία ούτε έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο. Έμφαση θα δοθεί σε ομάδες πληθυσμού όπως οι Ρομά, τα νέα ζευγάρια, οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους αλλά και οι καθηγητές που διορίζονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές με ακριβά ενοίκια (π.χ., νησιά). Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος για την εξυπηρέτηση δανείου, υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης καταβάλλει κανονικά τις δόσεις μετά τον διακανονισμό που έχει γίνει με τις τράπεζες.

Πρόκειται για παροχές ψηφοθηρικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Κι ενώ η Βουλή δεχόταν βροχή τροπολογιών, πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη λαϊκή εντολή στην περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν συγκεντρώσει τις απαραίτητες 151 ψήφους. Πληροφορίες που διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά με όχι με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο.


Σχολιάστε εδώ