Ήττα του Μητσοτάκη: 942 σύνεδροι δεν πήγαν να ψηφίσουν

Ήττα του Μητσοτάκη: 942 σύνεδροι δεν πήγαν να ψηφίσουν

-Για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

Ως μήνυμα με αποδέκτη τον Κυρ. Μητσοτάκη ερμηνεύεται η μεγάλη αποχή που καταγράφηκε στις εκλογές για την εκλογή νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής, γεγονός που σκίασε ως έναν βαθμό το Συνέδριο, που εξελίχθηκε σε ενωτικό κλίμα.

Ένας στους τρεις συνέδρους δεν προσήλθε να ψηφίσει, γυρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πλάτη του στην ηγεσία, εκφράζοντας ενδεχομένως τις αντιρρήσεις του για την επίσημη γραμμή του κόμματος σε κρίσιμα ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.797 συνέδρων ψήφισαν 1.855 (66,3%), ενώ 942 (33,7%) απείχαν από την ψηφοφορία. Το ύψος της αποχής είναι πρωτόγνωρο για τα εσωκομματικά χρονικά της παράταξης και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι στενοί συνεργάτες του μελετούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και επιχειρούν να διακριβώσουν αν πρόκειται για οργανωμένη κίνηση ή καθένας από τους συνέδρους που απείχε κινήθηκε μεμονωμένα. Παράλληλα προσπαθούν να εξακριβώσουν πόσοι από αυτούς που δεν ψήφισαν ήταν στο Συνέδριο και απείχαν και πόσοι αυτοί που δεν εμφανίσθηκαν καν και δεν μετείχαν στις εργασίες.

Ως προς αυτά καθαυτά τα αποτελέσματα, οι δύο πρώτοι σε ψήφους Ελπ. Παπανικολόπουλος και Μπ. Σιάτρας πρόσκεινται στον Κυρ. Μητσοτάκη, ο τρίτος Γ. Κατσαούνος στον Δ. Αβραμόπουλο, ο τέταρτος Γ. Στεργίου στον Κ. Χατζηδάκη κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ