Ξεχάσαμε τον Κατσίφα…

Ξεχάσαμε τον Κατσίφα…

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από τη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας. Παρά την κρίση που ακολούθησε στις σχέσεις Αθήνας – Τιράνων, ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επισήμως απάντηση για τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Όσα έγιναν στην κηδεία του και η παρεκτροπή ορισμένων που είχαν φθάσει από την Ελλάδα έδωσαν την ευκαιρία στο καθεστώς Ράμα να επιβάλει ακόμη πιο ασφυκτικό πρεσάρισμα στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας και να αποφύγει να δώσει τις απαντήσεις που όφειλε, καθώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν και έλληνας πολίτης. Μάλιστα με την επιχείρηση υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών στη Χειμάρρα θεωρεί ότι έθαψε οριστικά την υπόθεση Κατσίφα.

Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση κάθε κράτους δικαίου που σέβεται τον εαυτό του να φροντίσει ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τις οποίες οφείλει προς την οικογένειά του. Κυρίως όμως αποτελεί θέμα αξιοπιστίας της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας και απόδειξη του κύρους και της ισχύος της στην ευρύτερη περιοχή.

Και κάτι ακόμη: Η κυβέρνηση και ειδικά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλει να διερευνήσει ποιος ευθύνεται, την πρώτη ημέρα μετά το επεισόδιο, για την κατάπτυστη και ατιμωτική για την ΕΛΑΣ διαρροή στο ΑΠΕ, όπου υιοθετούσε πλήρως την αλβανική θέση για τον θάνατο του Κατσίφα και μάλιστα περιλάμβανε και τη διαρροή ότι δήθεν ο Κατσίφας είχε καταδικασθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Κάποιοι «εγκέφαλοι» θεωρούσαν ίσως ότι έτσι θα απαλλαχθούν από την ευθύνη να ασχοληθούν σοβαρά με μια υπόθεση που υπερβαίνει ένα αστυνομικό περιστατικό.


Σχολιάστε εδώ