Γιατί αποκλείστηκαν 35 περιοχές από την παράταση του Κτηματολογίου;

Γιατί αποκλείστηκαν 35 περιοχές από την παράταση του Κτηματολογίου;

ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Tην περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος έδωσε παράταση ενός έτους (από τα 14 στα 15) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν πρόλαβαν, για διάφορους λόγους, να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να φαίνονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Για λόγους όμως που δεν έγιναν γνωστοί, αποκλείστηκαν 35 περιοχές, για τις οποίες η εν λόγω προθεσμία είχε λήξει το 2017 αλλά και το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2018.

Μεταξύ αυτών είναι τα Βριλήσσια και η Ελευσίνα στην Αττική και διάφορες περιοχές στην περιφέρεια (Κιλκίς, Δράμα, Φθιώτιδα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Καβάλα, Άρτα, Τρίκαλα, Αμαλιάδα και Βέροια).

Ορισμένοι εκτιμούν πως στις περιοχές που αποκλείστηκαν βρίσκονται 15.000 ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στο Δημόσιο.

Πηγές του Κτηματολογίου αναφέρουν πως στη συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω ακινήτων ο «άγνωστος ιδιοκτήτης» είναι το ίδιο το Δημόσιο, επειδή στα παλαιά προγράμματα του Κτηματολογίου δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει την περιουσία του.
Ακόμα και έτσι να είναι όμως, όλοι οι ιδιοκτήτες στη χώρα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΠΟΜΙΔΑ και ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς ζητούν την παράταση της προθεσμίας μέχρι και τη συμπλήρωση 20ετίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε κτηματολογικού γραφείου.

Φωτό: cityofxanthi.gr


Σχολιάστε εδώ